Selecteer de taal

Cala Enmedio en Cala del Plomo

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Cala Enmedio

Wandeling door een van de mooiste kustlandschappen van het natuurpark Cabo de Gata. De route gaat door het diverse vulkaanlandschap naar Cala de Enmedio en Cala del Plomo. Deze twee baaien zijn omringd door erosie geteisterde kliffen en hebben allebei een mooi strand.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 204 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: Blauw - Wit.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Baaien en uitzichten.

De wandeling vertrekt aan de rand van Augua Amarga, dat een Moors tintje heeft. Je stijgt naar de Cerro Del Cuartel. Het pad gaat door het typische vulkaanlandschap van het natuurpark Cabo de Gata. Daarna daal je naar de Rambla del Barranco de la Cala om zo Cala Enmedio te bereiken. Deze prachtige baai is omringd door erosie geteisterde kliffen en heeft een mooi wit zandstrand. Na een bezoek aan dit pareltje wandel je over een onverharde weg in de richting van de Cortijo de la Cala de Enmedio, een oude boerderij. Je gaat verder over een smal pad naar de Cerro de la Higuera om uiteindelijk af te dalen naar de Rambla del Plomo. Vandaar is het nog een klein stukje tot aan de Cala del Plomo. Ook deze baai heeft een mooi strand. Je gaat via dezelfde weg terug tot juist voor de afdaling naar Agua Amarga. Hier maak je nog een ommetje naar een uitzichtpunt aan een oude bunker. Het uitzicht op Agua Amarga en op de iconische Mesa Roldán is werkelijk fantastisch.

Cala Enmedio

Download PDF voor kaart en WP's.

Op de beide stranden kan het in het seizoen druk zijn!

Vanop de parking moet je zeker naar het strand van Agua Amarga gaan en helemaal rechts de oude prehistorische grotwoningen bezoeken.

Kaart & Poi's.