Selecteer de taal

Rondje Clinge

Clinge

Deze wandeling brengt je naar een punt waar je een wijds uitzicht hebt op het polderlandschap met de oprukkende haven van Antwerpen op de achtergrond. Het natuurgebied Krieke Putten met diverse weeltjes is dan weer de volgende blikvanger. Aan de mooie Koningsdijk wandel je verder in de richting van Fort Bedmar, waar enkel een deel van de noordwestelijke wal nog te zien is. Via het grensdorp De Klinge gaat het verder door de Clingse Bossen terug naar het vertrekpunt.

Afstand: 10 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Koningsdijk.

Van het vertrekpunt wandel je door de ingang van het sportpark. Langs de Clitexweg en de Opperstraat wandel je via knooppunt 41 naar knooppunt 11. Hier heb je een wijds uitzicht op het mooie polderlandschap met op de achtergrond de oprukkende haven van Antwerpen. Over de Blomweg en het Kriekeputdreefje kom je aan het natuurgebied de Krieke Putten met diverse weeltjes, waterpartijen waar het water opwelt vanuit de zandgronden. Aan de Koningsdijk wandel je in de richting van het voormalige Fort Bedmar. Op deze plaats is nu een camping. Aan knooppunt 40 wandel je over de Warandewegel naar het centrum van de Belgische gemeente De Klinge. Aan knooppunt 65 wandel je een stukje door de Clingse Bossen. Via de Teerlingstraat en over het terrein van de zorginstelling De Sterre en de kinderboerderij De Cantecleerhoeve bereik je terug het vertrekpunt.

Koningsdijk

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Krieke Putten.

De Krieke Putten zijn restanten van dijkdoorbraken eind 16e eeuw. Je fietst doorheen een ronduit prachtige streek met bossen, waterputten, dijken, de Witte Bergen en ronde de Kriekeputten, ook gekend als de Weelkens. Deze weelkens ontstonden in 1952 na een dijkbreuk.

Geen extra informatie.

POI 2 - Fort Bedmar.

In de late 17de eeuw aast de Franse koning Lodewijk XIV op de macht in de Lage Landen. Hij stuit op hevig verzet. Het resultaat is de Frans-Hollandse oorlog, maar ook Vlaanderen wordt meegetrokken in het conflict. De Spaanse markies van Bedmar bouwt een uitgestrekte defensieve linie van Knokke tot Kallo. De naam van 'Camping Fort Bedmar' verraadt dat hier ooit een fort stond. Vandaag is enkel een deel van de noordwestelijke wal nog te zien. Kasseistroken in de weg geven de locaties aan van de voormalige grachten. Niet ver van het fort Bedmar ligt het 'Spaans Kwartier'. Dit gehuchtje van Sint-Gillis-Waas herinnert aan een Spaans fort dat hier stond tijdens de Tachtigjarige Oorlog, als verdediging tegen de Staatsen.

Geen extra informatie.