Selecteer de taal

Naar Fort Honswijk

Wandeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een linie waarbij water het verdedigingswapen was. De wandeltocht gaat door De Steenwaard naar het Werk aan de Groeneweg, via Werk aan de Korte Uitweg langs een wal met daarachter een militaire weg de zogenaamde Gedekte Gemeenschapsweg naar fort Honswijk. Na verlaten van het fort Honswijk gaat de wandeltocht weer door De Steenwaard om vervolgens via het Liniepontje de rivier over te steken naar Fort Everdingen of het Werk aan het Spoel. Na een bezoek aan verdedigingswerken gaat de wandeltocht door de Goilberdingerwaard en de Baarsemwaard terug naar Culemborg.

Tags:
Deelerwoud

Wandeling in het natuurgebied Deelerwoud door de Grote Heide, Kleine Heide en gemengde bossen. Het glooiend landschap, heide zo ver je kunt kijken en ook nog eens veel kans om wilde dieren te spotten maken van deze route een echte aanrader.

Tags:
Naar de Posbank

Een gevarieerde wandeling door het Herikhuizerveld en het Smitsbos naar de bekende Posbank. De Posbank is een monumentale bank en in de volksmond ook de benaming voor het heuvelachtige heidegebied waarin hij ligt, maar dit gebied heet eigenlijk het Herikhuizerveld. Dit heuvelachtig heidegebied is een echte parel in het Nationaal Park Veluwezoom.

Overasseltse en Hatertse Vennen Tocht

Wandeltocht voor de liefhebber van bos en heide in een vennenrijk gebied. De wandeltocht gaat door de Overasseltse en Hatertse Vennen en het Heumense Bos.

janadmin — Op 4 september 2022 werd de wandeltocht gecontroleerd. De routepaaltjes met geschilderde kop, zijn vervangen door bordjes. Alleen de bordjes waarbij de wandeltocht dezelfde looprichting heeft als de SBB wandelroute zijn vermeld. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!...