Selecteer de taal

Notre-Dame de Nazareth

Deze mooie wandeling gaat door de wijngaarden van Saint-Chinian naar de rots van Notre-Dame. Hier heb je een mooi uitzicht op het massief van de Caroux en op de strakke lijn van de Avants-Monts. Verder kan je een kijkje nemen in het oude dorp van schaapherders. De schuilhutten, Capitelles genaamd, zijn gerestaureerd en geven een mooie indruk van hoe het leven er 200 jaar geleden uitzag voor herders.

Tags:
Naar de top van de Caroux

De wandeling vertrekt in het kleine bergdorpje Douch en stijgt tot op een hoogvlakte. Via een beuken- en dennenbos wandel je naar een uitzichtpunt. Hier hebt u een ongelooflijk uitzicht op de laagvlakte richting Middellandse Zee en op de toppen van de Pyreneeën. Op de terugweg gaat voor het grootste deel door heidevelden waar u ook de meeste kans maakt om moeflons te zien.

Circuit de Rivierals

Mooie rondwandeling vanop de Col de la Bane. Zij gaat voorbij de ruïne van Sieyres een door het Franse verzet gebruikt huis boven op de berg. Voorbijgangers wordt gevraagd om de ruïne niet te betreden uit respect. De wandeling gaat volledig over brede boswegen en voor het grootste deel door de bossen van Somail. Tijdens het seizoen zijn sommige delen gewoon rood gekleurd van de wilde bosaardbeien.