Selecteer de taal

Naar de hangbrug van Holzarté

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Hangbrug Holzarté

De wandeling gaat langs de rivier Olhadoko Erreka naar de spectaculaire hangbrug van Holzarté die de Olhadubi kloof overspant. In het Baskisch betekent dit ‘tussen muren’ wat niet overdreven is. Onderweg wandel je door bos en langs de rand van de kloof naar deze must see als je in de buurt bent.

Afstand: 4.5 km.

Tijd: 1u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 230 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Geel streepje.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Tussen muren.

De wandeling vertrekt naast herberg Logibar, Je steekt de houten brug over de Olhadoko Erreka over en volgt het pad dat parallel loopt met de rivier. Je passeert een waterval en het pad stijgt door bos. Het pad is vrij steil en de rotsen kunnen hier en daar glad zijn. Een touw aan de rand van het pad kan je hierbij helpen. Daarna opent het landschap zich en je krijgt een mooi zicht op de groene hellingen. Het pad stijgt nog wat verder om daarna te dalen naar de hangbrug die je al vanop een afstand ziet liggen. De 70 meter lange brug overspant de diepe Olhadubi kloof. De brug hangt 150 meter boven de kloof die meer dan 80 miljoen jaar is uitgesleten door de Olhadoko Erreka rivier. Het zicht op de brug is gewoon spectaculair en adembenemend. Een beetje spannend als de brug lichtjes zwaait en kraakt, maar geen nood ze is zeer betrouwbaar. Je keert via dezelfde route terug naar het vertrekpunt.

Hangbrug van Holzarté

Download PDF voor kaart.

Tijdens het seizoen zeer druk.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Hangbrug van Holzarté.

Deze voetgangersbrug werd in 1920 gebouwd door Italiaanse houtzagerijarbeiders om de twee zijden van de Olhadubi kloof met elkaar te verbinden, die 80 miljoen jaar eerder werd gegraven door de Olhadoko erreka rivier. Dit deel van Haute-Soule, waar het grootste beukenbos van Europa te vinden is, is lange tijd een hotspot geweest voor houtkap. Nu is het een hotspot voor wandelaars.

Geen extra informatie.