Selecteer de taal

Col de Jauregiberri

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Kloof van Olhado

Een rustige wandeling naar een uitzichtpunt op de kloven van Olhado en Holzarté. Over oude landelijke paden wandel je over de de Col de Jauregiberri terug naar het bergdorpje Larrau.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 381meter.

Aard: 90% onverhard.

Markering: Geel streepje.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Kloven van Olhado en Holzarté.

Eens uit het dorp wandel je over een brede onverharde weg door overwegend bos. Als je uit het bos komt krijg je een mooi uitzicht op de kloof van Olhado en de kloof van Holzarté. Wat verder kom je aan de boerderij Uztarbia. Na een korte klim wandel je verder over een klein paadje door een mooi open landschap. Je gaat langs het Croix de Madeleine dat in 1886 werd geplaatst. De inwoners van Larrau gingen in processie naar het kruis om regen af te smeken. Na een kleine Col volgt nog een pittige afdaling. Verder gaat de route nog voorbij oude schuren om terug te keren naar Larrau langs het mooiste stukje van de wandeling.

Col de Jauregiberri

Download PDF voor routebeschrijving en kaart.

Vanaf de onverharde weg is er geen echt zicht op de kloven. Links van de weg moet je het oude pad nemen om via het weiland naar het uitzichtpunt te gaan. Er staan wel wat varens en braamstruiken.

Kaart & Poi's.