Selecteer de taal

Petit Ballon

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Petit Ballon

De Petit Ballon biedt op heldere dagen een uitzonderlijk panorama over de valleien van Munster en Guebwiller, de vlakte van de Elzas en verder richting het Zwarte Woud, de Jura en de keten van de Alpen tot voorbij de Mont Blanc. Tijdens deze wandeling verken je dit prachtige massief en de Steinberg met zijn natuurlijke megalieten.

Afstand: 11 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 543 meter.

Aard: 97% onverhard.

Markering: Club Vosgien.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Naar de Steinberg.

De wandeling vertrekt door mooi bos en volgt daarna een deel van het sentier Hertzog, op dit pad heb je al een mooi uitzicht op de vallei van Munster en het Zwarte Woud. Het pad daalt af over de weilanden van Wasematten in de richting van de Auberge Buchwald. Van de herberg begin je aan de klim naar de Petit Ballon op een hoogte van 1272 meter. Onderweg passeer je nog de ruïnes van een oude Duitse goederenlift uit de Eerste Wereldoorlog. De route daalt af in de richting van de Steinberg (1177m) die de valleien van Sondernach en Breitenbach scheidt. Het pad leidt je door een chaos van natuurlijke “megalieten”. Na de Grothkopf krijg je een mooi uitzicht op de vallei van de Fecht. Je daalt af door de weilanden om nadien langs de flank van Steinberg via de Schoenenklang weer te stijgen. Verder daalt het pad af naar de Auberge du Kahlenwassen. Door een open landschap en een mooi bos wandel je naar Schweng. Vandaar gaat het door bos terug naar het vertrekpunt.

Petit Ballon

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 3 - Petit Ballon.

De Petit Ballon ligt tussen de Munster-vallei en de Vallée de la Lauch. De top, van waaruit het uitzicht zich uitstrekt over het Munsteral en de Rijnvlakte, is versierd met een Mariabeeld.

Geen extra informatie.