Selecteer de taal

Lac Vert en Lac du Forlet

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Lac Vert

Een zeer gevarieerde wandeling langs twee mooie meren, het Lac Vert en het Lac du Forlet. Daarna klim je naar de kam van het massief van Tanet. Op de kam heb je mooie vergezichten op de vallei van Munster, het Zwarte Woud en zelfs bij helder weer de Alpen. De route gaat een stukje door de Gazon Du Faing, een uniek hoogveengebied.

Afstand: 11 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 527 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Club Vosgien.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Gazon du Faing.

De wandeling brengt je over een mooi bospad al snel tot aan het Lac Vert vandaar wandel verder naar het hoogst gelegen meer in de Vogezen, het Lac du Forlet. Vanaf het meer begin je aan een steile klim naar de kam die van noord naar zuid over de Vogezen loopt. Hier wandel je een stukje over de Gazon du Faing, een uniek hoogveengebied. Je volgt de kam en de mooie uitzichtpunten wisselen elkaar af. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de Taubenklangfelsen op een hoogte van 1299 meter. Je daalt af over een stenig pad en begint dan aan de beklimming van de Tanet op een hoogte van 1292 meter. Door een mooi bos begin je dan aan de afdaling naar het vertrekpunt waar je nog een gezellig terrasje kan meepikken in de Auberge du Tanet.

Gazon du Faing

Download PDF voor routebeschrijving.

Niet ondernemen als er sneeuw ligt.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Lac Vert.

Lac Vert ligt aan het Tanet-massief op een hoogte van 1053 meter. De oppervlakte is 7,2 ha. Het dankt zijn naam aan de weerspiegeling van de dennenbomen die het omringen en aan een alg die zich verspreidt van eind juni tot eind juli.

Geen extra informatie.

POI 2 - Lac du Forlet.

Het Forletmeer of Forellenmeer ligt vlakbij het natuurreservaat Gazon du Faing. Met 1061 meter boven de zeespiegel is het de hoogste van alle meren van de Vogezen. De Tanet (1292 m) en de Gazon de Faing(1306 m) liggen hoog boven het meer dat in een keteldal ligt. Er is een mooie picknickplaats aan de rand van het meer of je kan verpozen op het terras van de Auberge du Tanet met een prachtig zicht op het meer en de omgeving.

Geen extra informatie.

POI 3 - Gazon du Faing.

Dit natuurgebied ligt aan de Lotharingse kant van de grote kam van de Vogezen. Tot 1000 meter bestaat het bos uit beuken en sparren. Hogerop is ligt een uniek hoogveengebied. Grote granieten rotsblokken liggen verspreid over de kam.

Geen extra informatie.

POI 4 - Taubenklangfelsen.

Het uitzichtpunt aan de Taubenklangfelsen ligt op een hoogte van 1299 meter en het panorama is er werkelijk adembenemend. Je hebt er een uitzicht op de vallei van Munster, het Zwarte Woud en bij helder weer zelfs op de Alpen.

Geen extra informatie.

POI 5 - Le Tanet.

Le Tanet is een berg op de bergkam van de Vogezen op hoogte van 1.292 m. Le Tanet kijkt uit over de Combe du Valtin aan de Lorraine kant en op de bossen en oude weiden van Lac Vert en de Altenbach vallei aan de Elzasser kant.

Geen extra informatie.