Selecteer de taal

Refuge Péclet Polset

Deze wandeling in het Nationaal Park Vanoise gaat via de refuge Roc de la Pêche naar de Refuge de Péclet Polset. Aan de refuge heb je een prachtig zicht op de indrukwekkende gletsjer van Gébroulaz (3434m), de Aiguille de Péclet (3561m) en de Aiguille de Polset (3531m). Vanaf de refuge Péclet Polset kan je nog verder naar het Lac Blanc. Dit meer wordt gevoed door de gletsjer en heeft een mooie melkwitte kleur. Als je nog zin hebt kan je vanaf het Lac Blanc nog naar de Col du Souffre op 2819m gaan. Hier heb je een nog beter beeld van de gletsjer en het meer. Deze col is in de zomer een favoriete plaats voor steenbokken.

Tags: ,
Cirque du Genépi

Deze wandeling in het Nationaal Park Vanoise gaat van de vallei van Chavière naar de Cirque du Genépi waar de gletsjer van Genépi van zeer dichtbij te zien is. Na een stevige klim over de morene gaat het verder over een prachtig panoramapad in de richting van de Cirque d’Ariande. Op dit pad heb je een uniek zicht op de Aiguille de Péclet (3561m), de Aiguille de Polset (3531m) in het zuidoosten en de Grand Bec (3398m) in het noorden. De afdaling gaat langs de Chalet de Rosoire en de chalets van Ritort terug naar het vertrekpunt.

Tags: ,
Mont Bochor

Deze wandeling gaat over het traject van de GR55 naar de refuge des Barmettes, waar een informatiebord staat over de oude zoutroute naar de col de la Vanoise. Van de refuge klim je naar de Mont Bochor op een hoogte van 2000 meter. Aan het uitzichtpunt aan de Mont Bochor heb je een mooi panorama op de vallei van Pralagnon en de gletsjers van de Vanoise.

De vlakte van Tuéda

Deze wandeling geeft een mooi beeld van het natuurreservaat Plan de Tuéda. In het voorjaar is de flora er adembenemend mooi. Verder op de wandeling krijg je een mooi beeld van de vallei du Fruit en maak je nog kennis met het meer van Tuéda, waar ook een botanische wandeling rond het meer is aangelegd.

Tags: ,
Pointe de Lanserlia

De wandeling brengt je naar het Pointe de Lanserlia op een hoogte van 2915 meter met een prachtig 360 graden panorama. In het noorden zie je de indrukwekkende Grand Roc Noir en de zuidelijke flank van de Grand Casse, in het westen de Dent Parrachée, Dôme de L'Arpont en de Dôme de Chasseforêt met daartussen de Vanoisegletsjer. Op de voorgrond heb je nog een mooi zicht op de rare vormen van de Rochers de Lanserlia en de drie meertjes van Lanserlia.

Lac de la Glière

Deze lichte bergwandeling gaat naar de refuge de la Glière en het gelijknamige 'meer'. Dit meer staat sinds 15 juni 1818 droog en is vandaag een immense vlakte van stenen en kiezels. Je krijgt aan het meer een mooi zicht op noordzijde van de Grand Bec, de Grand Casse en de Epena gletsjer.

Tags: ,
Refuge d'Avérole

Deze wandeling door de vallei van Avérole gaat door de oude gehuchtjes Vincendières en Avérole naar de gelijknamige refuge. De vallei ligt tussen de hellingen van de Albaron 3638 meter en de Pointe de Charbonnel 3750 meter. Aan de refuge heb je een mooi uitzicht op de vallei de Lombarde. Vroeger werd de route frequent gebruikt door ambachtslieden uit Lombardije. Zij gingen door de vallei de Lombarde over de Col de l’Autaret naar Italië.

Tags: ,
Refuge du Lac Blanc

Deze familiale bergwandeling in het Nationaal Park Vanoise brengt je naar het mooie Lac Blanc en de gelijknamige refuge. Aan het meertje heb je een mooi zicht op La Dent Parachée (3.683m), de gletsjers van L'Arpont en Chasseforêt. Als je even rond het meer gaat kan je een kijkje nemen op de Gorges du Doron. In de Gorges nestelt een koppel lammergieren. Rechts boven het meer ligt de refuge du Lac Blanc waar je kan genieten van het uitzicht. Verder kom je tijdens de wandeling nog langs het oude gehucht La Chavière en de kapel van Sainte Marguerite.

Tags: ,
Refuge de Bramanette

Een familiale bergwandeling die je door het Forêt de Montbas naar de vallei van Bramanette brengt. In de vallei ligt de authentieke refuge de Bramanette. Aan de refuge heb je een prachtig zicht op de Dent Parachée (3697 meter) en de Vanoise. De refuge ligt aan de route naar de col de Bramanette die de Haute-Maurienne verbindt met Italië.

Col de la Vanoise

Deze prachtige wandeling in het Nationaal Park van de Vanoise laat je kennismaken met het hooggebergte en heeft een rijke geschiedenis. De route gaat over de Route du Sel, een oud muilezelpad, naar het lac des Assiettes. Aan de refuge du Col de la Vanoise kan je genieten van het uitzicht op de Grande Casse en de gletsjer des Grands Couleurs. Via een ommetje naar het lac Rond wandel je terug langs het Lac Long en daal je af over de morene van de gletsjer du Grande Casse naar het Lac des Vaches. Je steekt het lac des Vaches over via stapstenen om in de richting van de refuge des Barmettes te wandelen.

Tags: ,
Refuge du Saut

Deze wandeling in het Nationaal Park Vanoise gaat van het meer van Tuéda naar de vruchtbare vallei du Fruit. In de vallei volg je de loop van de Doron des Allues en heb je een indrukwekkend zicht op de col du Fruit (2515m) en L’Aiguille du Fruit (3051m) aan je linker zijde en op Mont du Vallon (2952m) op je rechterzijde. Aan de refuge is het puur genieten van deze prachtige omgeving, marmotten zal je zeker tegenkomen maar ook gemzen en steenbokken behoren tot de mogelijkheden.

Col des Fours

Deze korte maar pittige wandeling gaat over de morenen van de oude gletsjer van La Jave naar een 'gemakkelijke' drieduizender, Pointe des Fours (3072 m). Op het Pointe des Fours is het panorama adembenemend met zicht op La Grande Motte, La Grande Casse met zijn 3855 meter de hoogste top van de Vanoise, La pointe de Méan Martin en L'Albaron. Onderweg kan je op de bergflanken vaak gemzen waarnemen.

Pointe de l’Observatoire

In het Nationaal Park Vanoise kan je naar verschillende "gemakkelijke" drieduizenders wandelen maar geen enkele heeft zulk een mooi uitzicht als de Pointe de l’Observatoire op een hoogte van 3015 meter. De westwand stort zich in de bodemloze diepte met aan de andere zijde de prachtige kleuren van het Lac Blanc en de Dôme van Polset met de gletsjer van Gébroulaz. In het noorden zie je de Mont Blanc liggen, in het oosten de Vanoisegletsjer die begrenst wordt door het Pointe de Labby en de Dent Parrachée.

Tags: ,
La Roche Parstire

Deze wandeling gaat naar La Roche Parstire op een hoogte van 2108 meter, bij mooi weer heb je een prachtig uitzicht op het Lac de Roseland, het Mont Blanc massief, Le Grand Mont en La Pierra Menta. La Roche Parstire is een gebergte met twee gezichten, steile kliffen aan de zijde van Arèches en zacht glooiende alpenweiden aan de zijde van Roselend.

Refuge du Grand Bec

Deze wandeling gaat naar de refuge du Grand Bec op een hoogte van 2405 meter aan de voet van La Pointe de la Vuzelle met een panorama op le Grand Bec (3385m) en het massief van Aiguilles de Mey. Tijdens de klim heb je een mooi zicht op de vallei van Bozel en de Vanoise. Het ruige landschap aan de refuge wordt eveneens gewaardeerd door gemzen en marmotten.