Selecteer de taal

Montrond

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Montrond

Deze wandeling gaat door de vallei van Le Rif naar de Pas du Loup vanwaar je door een bos naar de hoge bergweiden van de Tête du Mouret gaat. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Gorges du Eygues en de omliggende bergen. Via de Montrond , waarvan je de naam van de berg wel heel letterlijk kan nemen, keer je terug naar het vertrekpunt.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 564 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: Geel streepje.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Tête du Mouret.

Deze wandeling gaat via de mooie vallei van Le Rif naar de Pas du Loup. Na deze pas begin je aan een stevige klim door een mooi bos om uit te komen op een open vlakte waar in de lente de bloemenpracht meteen opvalt. Op de Tête du Mouret (1010 meter) heb je een prachtig uitzicht op de Gorges De L' Eygues en het Plateau de Saint-Laurent. Via de Montrond, de naam van de berg kan je wel heel letterlijk nemen, gaat het terug naar de vallei van de heenweg.

Montrond

Download PDF voor routebeschrijving.

Het pad op de bergweiden is gemarkeerd met steenmannetjes waarbij enige zin voor oriëntatie gewenst is.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Gieren.

In 1996 werden in Rémuzat negen Vale gieren uitgezet, vandaag telt de kolonie 150 koppeltjes. Naast de Vale gier heb je misschien het geluk om ook nog de Monnikskapgier of de zeer zeldzame Lammergier te obeseveren. Het Maison des Vautours is gelegen in hetzelfde gebouw als het VVV-kantoor van Rémuzat. Je kan er een tentoonstelling en een videofilm bekijken over de reïntroductie van gieren aan de Rocher du Caire. Gratis toegang.

La Maison des Vautours.
www.vautoursenbaronnies.com