Selecteer de taal

Le Sentier des Vautours

  • Wandelroute van: Stami

Cirque d'Archiane

Wandel vanuit het pittoreske gehucht Archiane naar de majestueuze kliffen van de Cirque d'Archiane, tussen rotsen, buxus en struikgewas. De Cirque d’Archiane is een geschikte habitat voor de vier soorten gieren die in de Vercors voorkomen. De verticale kliffen uit kalksteen zijn zuidelijk gericht waardoor ze ideaal gelegen zijn om een nest te bouwen en om op te stijgen. Onderweg heb je prachtige vergezichten.

Afstand: 6 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 366 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: GR93 en Geel-Groen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Cirque d'Archiane.

De wandeling vertrekt in het gehucht Archiane en volgt een tijdje de GR93 in de richting van de Combe de l’Aubaise. Je verlaat de GR93 aan L'Aubaise en nu gaat het verder in de richting van het uitzichtpunt. Onderweg heb je ongelooflijke uitzichten en de gieren zijn nooit ver uit de buurt. Met een goede verrekijker zie je de rust- en nestplaatsen van deze indrukwekkende vogels. Je bereikt op het einde van de Cirque een plaats genoemd Pédane. Dit is het keerpunt van de wandeling en je gaat nu verder in de richting van Archiane.

Cirque d'Archiane

Download PDF voor routebeschrijving.

Neem een verrekijker mee.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Cirque d'Archiane.

De Cirque d'Archiane is een natuurlijk keteldal in het zuiden van het Vercors-massief. In 1989 en 1990 werd hier de steenbok opnieuw uitgezet. In 2010 werden 3 lammergieren opnieuw geïntroduceerd en er leven meer dan vijftig koppels vale gieren.

Geen extra informatie.