Selecteer de taal

Gorges de l'Ardèche

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Gorges de l'Ardèche

Deze wandelroute gaat langs de oevers van de prachtige Gorges de l'Ardèche tot aan de stroomversnelling 'Rapide de l' Hirondelle'. Onderweg is het puur genieten van de mooie Gorges en het verrassende Montagne de Sable.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet aan te raden.

Totale stijging: 220 meter.

Aard: 99% onverhard.

Markering: Wit - Geel.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Gué du Charmassonnet.

Als je tijdens het hoogseizoen hier wandelt dan zullen duizenden kanovaarders je begeleiden. Buiten het seizoen krijgen deze mooie Gorges terug hun authentiek karakter en is het hier puur genieten. Het Montagne de Sable in de meander onder de Saleyron-kliffen wordt gevormd door overstromingen. Ter hoogte van het Pointe des Cinq Fenêtres is het tientallen meters hoog. Na dit mooie natuurfenomeen kom je aan de Gué du Charmassonnet, dit is een oversteekplaats aan de rivier. Doe hier best waterbestendige schoenen of Teva's aan want de rivier oversteken op blote voeten is geen aanrader. Aan de andere zijde volg je verder de rivier en kom je op het einde enkele ladders en gezekerde passages tegen. Dit zijn geen gevaarlijke passages maar je moet toch een beetje sportief zijn.

Gorges de l'Ardèche

Download PDF voor routebeschrijving.

Neem voor deze wandeling een paar waterbestendige schoenen of Teva's mee voor de oversteek van de Ardèche.

Er zijn op het einde van deze wandeling enkele gezekerde passages.

Controleer de waterstanden want bij hoog water kan deze wandeling niet gedaan worden!

Kaart & Poi's.

POI 1 - Gorges de l'Ardèche.

De Gorges de l’Ardèche is één van de bekendste bezienswaardigheden van de streek. De kloof van ongeveer 30 km lang, die ook wel de Grand Canyon van Frankrijk wordt genoemd, loopt van Vallon-Pont-d’Arc tot aan Saint-Martin-d’Ardèche en slingert sierlijk door het landschap. Het dal van de kloof bestaat voor een groot deel uit indrukwekkende kalkstenen rotsformaties van tientallen meters hoog. De kloven van de Ardèche zijn ontstaan doordat het aan erosie onderhevige kalksteengebergte. Miljoen jaren geleden stond het gebied een aantal maal onder water, waardoor kalk zich afzette op de rotsachtige ondergrond. Door verschuivingen van de aarde, gletsjers en regenwater zijn de gorges verder uitgesleten, met de prachtige plaatjes tot gevolg!

Natuurreservaat Gorges de l'Ardèche.
www.gorgesdelardeche.fr/