Selecteer de taal

De Geierlayschleife

  • Wandelroute van: Jpvardo

Geierleyschleife

Deze wandeling gaat van het dorp Mörsdorf langs de Geierlayschleife naar de nieuwe voethangbrug over het dal in de Hunsrück. De brug is met haar 360 meter één van de langste van Europa en hangt zo'n honderd meter boven de kloof, een beetje avontuur dus! Onderweg zie je de Fettsmühle liggen, een oude molen uit de 15e eeuw.

Afstand: 8 km.

Tijd: 2u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 180 meter.

Aard: 90% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Geierlay hangbrug.

Van Mörsdorf gaat het door velden naar het bos waar je afdaalt naar de oude watermolen. Via oude forelvijvers gaat het verder in de richting van de Morsdorfer Bach. Je volgt het riviertje een tijdje tot je hoog boven jou de Geierlay hangbrug ziet. Na een steile en korte klim kom je aan de brug die je oversteekt om zo terug Mörsdorf te bereiken.

Geierlayschleife

Download PDF voor routebeschrijving.

De brug mag niet betreden worden bij ijzel of onweer.

Kaart & Poi's.

POI 1 - De Geierlay hangbrug.

De Geierlay hangbrug was de langste en spectaculairste voetgangersbrug van Duitsland. Sinds mei 2018 heeft het Duitse Harz niet alleen Duitslands langste, maar zelfs ’s werelds langste hangbrug voor voetgangers officieel in gebruik genomen. Het vrij hangende gedeelte van dit wandelpad hangt 100 meter boven de rivier de Rappbode en is 458 meter lang. De totale brug heeft een lengte van 483 meter. Met de bouw van de Geierlay werd begonnen in mei 2015. Het ingenieuze bouwwerk ligt in de Hunsrück tussen de Moezel en de Rijn. De Geierlay hangbrug verbindt de dorpjes Mörsdorf en Sosberg over de vallei van de Mörsdorfer Bach, een klein kronkelend bergriviertje. De bosrijke vallei en de heuvels van de Hunsrück, gezien vanaf het middelpunt van de brug, zijn werkelijk adembenemend. De brug werd geopend op 3 oktober 2015. De bouwkosten bedroegen zo’n 1,14 miljoen Euro waarvan het grootste gedeelte werd gefinancierd door de EU. De brug heeft een lengte van 360 meter en is daarmee één van de langste voetgangersbruggen van Europa en de langste van Duitsland. De hoogte bedraagt 100 meter en het gewicht van de brug is 57 ton. De Geierlay is gebouwd naar het voorbeeld van Nepalese hangbruggen en hangt tussen twee bruggenhoofden. De naam is ontleend aan het grondgebied waar de brug zich bevindt. Bewoners mochten via een wedstrijd meestemmen over de naam. In het eerste jaar van de opening bezochten al ruim 370.000 mensen de Geierlay hangbrug. De brug is dus een enorme aanwinst voor de regio en een prachtige toeristische trekpleister.

Bezoekerscentrum Geierlay.
www.geierlay.de