Selecteer de taal

Layensteig Strimmiger Berg

  • Wandelroute van: Jpvardo

Strimmigerberg

Deze avontuurlijke wandeling gaat langs de Mörsdorfer Bach en door het Flaubachtal naar drie opeenvolgende klettersteigen: Burgberg, Kleine Kanzel en Schieferstollen. Onderweg zijn er prachtige vergezichten over de Hunsrück en de Moezelvallei tot ver in de Eifel. Bovendien loopt het pad langs oude leisteen tunnels en gereconstrueerde huizen van de voormalige arbeiders van de leisteen mijnen.

Afstand: 14 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Zwaar.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet toegelaten.

Totale stijging: 465 meter.

Aard: 98% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Schokkapelle.

Niet ver van het vertrekpunt bevindt zich de "Schokkapelle", die door de lokale bevolking wordt aangeduid als Armesünderkapelle. Voor de kapel staat een leisteen waar uitkijkpunten op de Eifel zijn aangeduid. Al snel gaat het over bospaden naar beneden naar de Mörsdorfer Bach. Achter de Pulgermühle begint het pad door het Flaumbachtal door een open weidelandschap langs de Waldsaum. Daarna volgen drie klimroutes: de Burgberg, de Kleine Kanzel en de Schieferstollen. Voor diegenen die het avontuur niet willen aangaan zijn ter plaatste omleidingen voorzien. Het pad gaat dan verder in het uitgestrekte bosgebied langs oude leisteen tunnels, leistortplaatsen en gedeeltelijk gereconstrueerde huizen van de voormalige arbeiders van de leisteen mijnen. Op een bank kunt u bijkomen van de lange klim vanaf het Flaumbachtal en genieten van een weids uitzicht op de Eifel.

Strimmigerberg

Download PDF voor routebeschrijving.

Voor de drie klettersteigen bestaat een alternatieve route.

Bij ijs of sneeuw is dit pad niet toegankelijk.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Schockkapelle.

De kapel is gebouwd in de 18e eeuw. Ter dood veroordeelden werden in de middeleeuwen naar de galg aan de Schockkapelle geleid zoals graaf Winneberg-Beilstein.

Geen extra informatie.

POI 2 - Heimat Museum.

In Mittelstrimmig kan je gratis dit museum bezoeken dat gehuisvest is in een voormalige elektrische molen die in 1949 werd gebouwd. Tot 1959 werd deze korenmolen gebruikt. Het museum geeft een indrukwekkend overzicht van het leven en werk van de Hunsrück mensen uit de Romeinse tijd tot heden. Zo worden talrijke vondsten uit de Romeinse kolonisatie gepresenteerd. Maar ook zaken over de vlasteelt en de verschillende stadia van houtverwerking komen hier aan bod zodat de bezoeker kan kennis maken met de cultuur en traditie van de Hunsrück.

Gemeente Mittelstrimmig.
www.mittelstrimmig.de