Selecteer de taal

Rothekopf en Twerenberg

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Rothekopf en Twerenberg

De wandeling gaat over de kam van de Twerenberg en Rothekopf langs de grens van Noord-Rijnwestfalen en Hessen. Naaldbossen en eeuwenoude beukenbossen worden afgewisseld met prachtige uitzichten.

Afstand: 11 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 396 meter.

Aard: 90% onverhard.

Markering: BK4 - BK3 - BK5.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Op de grens van Noordrijn-Westfalen en Hessen.

Van de kerk wandel je in de richting van de Schutzhütte vanwaar je al een eerste mooi uitzicht hebt op de omgeving van de Hemberg. Van de hut wandel je over een verkeersluwe weg naar de voet van de Hemberg, je gaat rond de berg over een brede onverharde bosweg. Na een kruising van wegen begin je aan een steile klim naar de kam van de Twerenberg. Je volgt nu de kam op de grens van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen, getuige hiervan zijn de oude grenspalen. Het is nu stijgen en dalen tot op de Rothekopf op een hoogte van 682 meter. Op de kam heb je fantastische vergezichten, jammer genoeg door massale houtkap om de gevreesde schorskever te bestrijden. Van de Rothekopf daal je af naar een plaats Butterdelle genaamd. Hier is het keerpunt van de route. Je gaat nu over een brede bosweg door beukenbossen en over wat smallere bospaden tot aan de St. Mariakapel. Van de kapel is het niet ver meer naar de kerk en het vertrekpunt.

Rothekopf en Twerenberg

Download PDF voor kaart.

Kaart & Poi's.

POI 3 - Butterdelle.

In het dorp Willingen waren er vroeger te weinig weilanden voor het vee. Brilon gaf aan Willingen weiland ter beschikking om hun vee te laten grazen. Op deze plek werd ter plaatse boter gemaakt.

Geen extra informatie.