Selecteer de taal

Kahler Asten

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Kahler Asten

Een afwisselende wandeling die vertrekt aan de voet van de Kahler Asten, een 841 meter hoge berg in het noordwesten van het Rothaargebergte iets ten zuidwesten van Winterberg tussen de dorpen Alt- en Neuastenberg.

Afstand: 14 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 369 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Zwistmühle.

We trekken eerst rond de voet van de Kahler Asten en gaan via uitgestrekte bossen en mooie boswegen richting het gehucht Mollseifen. In Mollseiffen volgen we de oevers van de Odeborn en bereiken de Zwistmühle, een zeer mooie watermolen met woonhuisje. Dit is meteen het verste punt van de route. We gaan nu door de bossen richting Langewiese en volgen daar de bekende Rothaarsteig richting Kahler Asten. Op de top van de Kahler Asten bevindt zich een weerstation en een uitkijktoren. Je kan hier rustig verpozen in de cafetaria en genieten van het mooie uitzicht op de Hoge Heide. Van de top is het nog een klein eindje naar het vertrekpunt.

Kahler Asten
Kaart & Poi's.

POI 1 - Kahler Asten.

De Kahler Asten Toren staat op de meest bekende berg van Sauerland, de Kahler Asten. De op 5 kilometer afstand van Winterberg gelegen berg is met zijn 841 meter de op twee na hoogste berg in het Rothaargebergte. Alleen de Langenberg (843,2 m) en de Hegekopf (842,9 m) zijn iets hoger.

Geen extra informatie.