Selecteer de taal

De Roche à l'Appel

Roche à l'Appel

Een korte maar uitzonderlijke wandeling in het beschermd natuurgebied Ardenne et Gaume met de schitterende geologische rotsformatie Roche à l‘Appel. Wandelaars moeten over een goede conditie beschikken om de bochtige, soms vrij steile paden aan te kunnen. Het circuit op en rond de Roche à l‘Appel is heel bijzonder. Geologen uit alle windhoeken komen hier om zich te verbazen bij deze rotsmassa die vooral uit puddingsteen bestaat.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 272 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Gele ruit - gele driehoek - groene driehoek.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Natuurgebied Ardenne et Gaume.

De Roche à l'Appel is ontstaan door geologische breuken ter hoogte van het snijdingsvlak van de primaire massieven en het zogenaamde bekken van Parijs. Kiezelstenen, rotspuin en kwartsiet uit het Cambrium werden hier 400 miljoen jaar geleden samengeperst en vormen mysterieuze formaties die ook door bergbeklimmers zeer gewaardeerd worden. Vanop de top hebt u een uitzicht op het gemengd beuken- en eikenbos, waar ook mossen, korstmossen, heide en zwarte bosbessen groeien.

Roche à l'Appel

Download PDF voor routebeschrijving.

Op de rotsen is voorzichtigheid geboden bij nat weer of ijzel.

Kaart & Poi's.

POI 1 - La Roche à l'Appel.

Op een steenworp afstand van de Franse grens is La Roche à l'Appel een uitzonderlijke geologische bezienswaardigheid. Ze behoort tot een van de belangrijkste natuurreservaten van de Ardennen en de Gaume. De site ziet eruit als een chaotische opeenstapeling van enorme puddingstenen van Fépin, in het bos van Muno. De omringende bossen zijn heel uiteenlopend van samenstelling: eikenbossen, beukenbossen, naaldbossen. Op sommige plaatsen, langs de beekjes die door de helling snijden, lopen veengebieden die uit plantkundig oogpunt interessant zijn. De kleine wereld van mossen en leverkruid is opmerkelijk rijk en divers. De entomologische fauna, vooral de kevers, wordt ook vertegenwoordigd door vele soorten, soms zeer zeldzaam elders in het land.

Maison du Tourisme du Pays de la Semois entre Ardenne et Gaume.
www.visitgaume.be.