Selecteer de taal

Van Maissin naar Redu

Redu

De wandeling van Maissin naar het beroemde boekendorp Redu met zijn vele boekhandelaren, combineert natuur en (lees)cultuur. In 1984 hebben twee plaatselijke journalisten van dit leeglopend plattelandsdorp met 450 inwoners, een enorme boekenmarkt gemaakt. Naar het voorbeeld van Hay-on-Wye in Wales, dat sinds 1961 een uniek tweedehandsboekencentrum werd, vindt men vandaag in Redu een 20-tal boekhandels in oude stallingen en boerderijen. Men kan er ook zeldzame strips op de kop tikken. En uiteraard heeft ook de gastronomie zijn plaats in Redu.

Afstand: 14.5 km.

Tijd: 5u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 315 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Rode ruit en rode rechthoek.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Boven-Lesse.

De wandelroute gaat van Maissin naar het dorpje Lesse en in de richting van het boekendorp Redu. Vervolgens wandel je langs de oevers van de Lesse naar de Maria-Theresia brug om zo terug het vertrekpunt te bereiken.

Boven-Lesse

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Redu.

Redu is sinds 1984 het boekendorp. Dit typisch Ardens dorp met huizen in bouwsteen van de streek en omgeven door bossen ligt in de provincie Luxemburg. Als je van lezen houdt, kom dan naar Redu, zoals 200.000 andere bezoekers uit de hele wereld.

Geen extra informatie.

POI 2 - Pont Maria-Theresia.

De traditie wil dat keizerin Maria-Theresia over de Lesse een brug liet bouwen, naar aanleiding van een ongeval waarvan ze het slachtoffer was, toen ze te paard de rivier over wilde steken. De realiteit is, zoals vaak het geval is met de 'echte' geschiedenis, heel anders. Want de vierbogige brug tussen Maisin en Transinne werd gebouwd onder de regering van Albrecht en Isabella, teneinde de doortocht van de oude en de 'enig waarachtige' weg van Bouillon naar Luik te vergemakkelijken.

Geen extra informatie.