Op het uitzichtpunt Pic du Diable geniet men van een breed panorama van de meanders van de Semois, de diepe wouden en de Molen van l’Epine. De weg naar Corbion biedt spectaculaire uitzichten op de Semois. De terugkeer naar Bouillon voert u langs kleine paadjes door dichte loofwouden en biedt op de ‘Rocher du Pendu’ een sprookjesachtig uitzicht op het landschap en de Abdij van Clairefontaine. Langs het parcours ziet u het Park van het Arboretum met veel eeuwenoude bomen en ‘La Ramonette’, de site waar de eerste houten burcht van Bouillon werd gebouwd. Het is een vermoeiend parcours, maar wondermooi en het zal ervaren wandelaars beslist kunnen verleiden.
Afstand: 15 km.
Tijd: 5u00.
Graad: Zwaar.
Type: Rondwandeling.
Gps Track: Ja.
Routebeschrijving: Ja.
Rolwagen: Niet geschikt.
Hond: Aangelijnd toegelaten.
Totale stijging: 598 meter.
Aard: Verhard en onverhard.
Markering: Rode ruit en rode driehoek.
Wandelschoenen aanbevolen.
Advertentie.
Langs de Semois naar Corbion.
Van Bouillon gaat het eerst naar het uitzichtpunt Pic du Diable om vervolgens in de richting van Corbion te gaan. Hier kan je het tabak museum bezoeken. Daarna gaat het verder naar de Rocher du Pendu, een sprookjesachtig uitzicht op het landschap en de Abdij van Clairefontaine. Het laatste gedeelte loopt langs het Park van het Arboretum met veel eeuwenoude bomen en La Ramonette, de site waar de eerste houten burcht van Bouillon werd gebouwd.
Download PDF voor routebeschrijving.
Steile passages en paden kunnen glad zijn bij regenweer.
POI 1 - Tabaksmuseum Corbion.
De lekkere geur van tabak komt de bezoekers tegemoet in dit museum waar Gaëtane u uitnodigt om kennis te maken met de kunst van tabak maken en het werk van haar man Vincent. Als inleiding wordt een videomontage van een vijftiental minuten voorgesteld. Daarna kan men zelf op ontdekking in het museum waar borden uitleg verschaffen over de oorsprong van het aanplanten van tabak, de geschiedenis, de ambachtelijke verwerking per etappe.
Tabaksmuseum.
www.tabac-semois.com.
POI 2 - Burcht van Bouillon.
De hoogteburcht ligt op drie rotspunten boven de rivier de Semois en bestaat uit drie forten die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Het kasteel is waarschijnlijk gebouwd in de 8ste eeuw. In 988 wordt het kasteel voor het eerst schriftelijk vermeld. Hertog van Neder-Lotharingen, Godfried van Bouillon, die in 1082 het kasteel en de heerlijkheid Bouillon erfde, gaf dit en de heerlijkheid in 1096 als onderpand aan het prinsbisdom Luik, aan prins-bisschop Otbert van Luik, om de Eerste Kruistocht te kunnen financieren. De uit de 13e eeuw stammende Godfried van Bouillon-zaal is uitgehakt in de rotsen. In deze zaal bevindt zich in de rotsbodem een zeer oud houten kruis. Tegen een van de wanden staat het standbeeld van Godfried van Bouillon, en aan weerszijden van dit beeld hangen de blazoenen van andere bezitters van het kasteel. In 1134 veroverde Reinoud I van Bar de burcht. Bisschop Alberon II van Namen belegerde in 1141 het kasteel en de graaf gaf het kasteel en de heerlijheid weer op. In 1672 wordt de burcht 20 dagen belegerd en veroverd door Lodewijk XIV van Frankrijk. Uit de Habsburgse tijd stamt de Oostenrijkse toren uit 1551, toen het kasteel grondig verbouwd werd. De volgende grote verbouwingen werden uitgevoerd door de Franse generaal Sébastien Le Prestre de Vauban onder Lodewijk XIV van Frankrijk. De laatste verbouwingen werden uitgevoerd onder het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, toen de middeleeuwse donjon gesloopt werd. De militaire betekenis van de burcht eindigde pas in 1830. (bron: Wikipedia)
Office du Tourisme de Bouillon.
www.bouilloninitiative.be.