Selecteer de taal

Biezenweiden

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Biezenweiden

Deze wandeling gaat door het natuurgebied Blaasveldbroek waar de vijvers ons herinneren aan de intensieve ontginning van turf. Via het domein Hazewinkel wandel je in de richting van het natuurgebied De Biezenweiden waar de bever zich thuis voelt. Het Broek De Naeyer is dan weer heel het jaar door een trekpleister voor vogels. In de kijkhutten Visarend en Aalscholver kan je een van de grootste kolonies aalscholvers van Vlaanderen observeren.

Afstand: 11 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Blaasveldbroek.

De wandeling gaat onmiddellijk het natuurgebied Broek in en je komt al vrij snel aan de kapel van OLV van de 14 bunders waar altijd kaarsen branden. Tijdens de strenge winter van 1760 stoot men in Het Broek tijdens het turfsteken op een Mariabeeldje. Het water in de vijver waar het Mariabeeldje gevonden wordt, bevriest een hele winter lang niet. Het Broek bestaat uit tal van vijvers die ons herinneren aan de vroegere turfwinning. Aan de Putten van Lacourt kan je een kijkje nemen in de vogelkijkhut. De route gaat verder langs verschillende vijvers om uiteindelijk uit te komen op de watersportbaan van Hazewinkel. Langs de rand van dit domein wandel je naar het natuurgebied Biezenweiden. Aan De Bocht staat een mooie zitbank waar je even kan genieten van het leefgebied van de bever. Via de dijk aan de Rupel wandel je naar het het provinciedomein Broek De Naeyer. In dit gebied bezoek je twee kijkhutten waar je rustig tal van vogels kan spotten. Ook hier zijn de bever en zelfs de otter vaste bewoners. Door een meer open landschap wandel je terug naar het vertrekpunt.

Biezenweiden

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Neem muggenspray mee tijdens het seizoen.

Sommige paden kunnen er vrij drassig bij liggen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - OLV Van De 14 Bunders Kapel.

In het kapelletje voor Onze-Lieve-Vrouw van de 14 Bunders, in natuurgebied Het Broek in Blaasveld, branden altijd kaarsen. Tijdens de strenge winter van 1760 stoot men in Het Broek tijdens het turfsteken op een Mariabeeldje. Het water in de vijver waar het Mariabeeldje gevonden wordt, bevriest een hele winter lang niet. De plek wordt al snel een bedevaartsoord.

Geen extra informatie