Selecteer de taal

Vallei van de Aa

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Vallei van de Aa

De wandeling gaat door de prachtige vallei van de Aa in de richting van het oude gehucht Sassenhout. Vandaar wandel je door gemengd bos en een open akker- en weidelandschap in de richting van het oude landbouwgehucht Berkelheide. Langs de Bosbeek en het gehucht Vispluk kom je aan het indrukwekkende kasteel van Vorselaar, de Borrekens. Door statige beukendreven van het kasteeldomein wandel je terug naar het vertrekpunt.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 66% onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Borrekens.

Van het vertrekpunt wandel je door het sportcentrum om daarna een eerste stukje door een statige beukendreef van het kasteeldomein te wandelen. Je gaat rond de sportvelden en door de bebouwde kom tot je in de Nieuwstraat een onverharde weg inslaat. Je gaat nu door de prachtige natuur van de vallei van de Aa. Het pad buigt af en je gaat in de richting van het gehucht Sassenhout. Hier steek je de weg Sassenhout over. Je gaat nu door een weide- en akkerlandschap en een stukje gemengd bos in de richting van het oude boerengehucht Berkelheide. Daarna volg je de kronkelende Bosbeek en door een open landschap naar het gehucht Vispluk. Hier wandel je het domein van het kasteel van Vorsel in. Het kasteel, de Borrekens genoemd, is een echt pareltje. De statige beukendreven van het kasteeldomein zijn een mooie afsluiter van deze veelzijdige wandeling.

Vallei van de Aa

Dowload PDF voor te volgen knooppunten.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Kasteel van Vorselaar.

Het kasteel is al eeuwenlang de trots van Vorselaar. Rond 1270 werd de eerste steen gelegd door de ridders van Rotselaar. Het grondplan werd tot op de dag van vandaag grotendeels bewaard. Het kasteel huist een schatkist aan geschiedenis en verhalen, en werd al die tijd bewoond door adellijke families.

Meer informatie:
www.kasteelvanvorselaar.be