Selecteer de taal

Aschputten

Aschputten

Tijdens deze wandeling zie je goed hoe de Markvallei eruitzag voordat ze recht getrokken werd in de jaren zeventig van vorige eeuw. Het gebied ligt op een rij duinen die zich vroeger over een afstand van twee tot drie kilometer uitstrekte op de flank van de vallei van de Mark. De ruggen van die duinen werden vroeger de Aschputtenbergen genoemd. Daarom kreeg het gebied zelf de naam Aschputten.

Afstand: 4 km.

Tijd: 1u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 90% onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Drie Gezusters.

De wandeling leidt je door en langs het recreatiedomein De Mosten, dat eigendom is van de stad Hoogstraten. Centraal in dit gebied ligt een grote waterpartij. Die ontstond na een zandwinning voor de aanleg van de E19. Het is een belangrijke tussenstop voor heel wat trekkende watervogels. In de winterperiode vind je in de Mosten dan ook heel veel soorten eenden. De fuut en de kuifeend zijn enkele van de meest opvallende verschijningen. Ook heel wat zoetwatervissen vinden een geschikt woonplaats in de "put".

Het wandelpad brengt je verder langs enkele restanten van de Mark. De meanders langs het wandelpad worden in de volksmond de Drie Gezusters genoemd. In de Drie Gezusters, drie wielen of kolken, zou zich volgens een legende een oude kerkklok bevinden die vroeger op kerstdag om middernacht luidde. De benaming "de drij Gezusters" doet denken aan "de drij Matronen". Het is een verwijzing naar oude Keltische moedergodinnen of "moiren". De traditie geeft daarnaast ook aan dat hier drie zusters verdronken zouden zijn.

Tip: Onderweg kan je 15 caches en een bonuscache vinden. Alle recreatie & sporten die je op dit domein kan doen, zal je ook ontdekken tijdens deze reeks want je moet bij iedere cache het juiste (sport)symbool vinden om de bonuscoördinaten te bemachtigen.
Meer informatie op: www.geocachen.be

Aschputten

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Kaart & Poi's.