Selecteer de taal

Borsbekenpad

  • Wandelroute van: Eric Dengler

Borsbekenpad

Deze landelijke wandeling brengt je via de Borsebeek, de Koude Beek en het overstromingsgebied Fortloop naar Fort 3. Na een rondje in het Fort gaat de route verder langs de Fortloopbeek naar het natuurgebied Nosegoed en langs het Geboortebos.

Afstand: 11 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet toegelaten | Er is een alternatief voorzien in de routebeschrijving.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten Gemeente Borsbeek + Fietsknooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Fort 3.

We starten aan de kapel op de parking ter hoogte watertoren Borsbeek en volgen het Borsbekenpad (groene pijl) richting fort 3 langs de Borsebeek en Koude Beek. Tussen fietsknooppunt 5 en 12 zijn geen honden toegelaten maar de openbare (autoluwe) weg ernaast is het alternatief. Langs het overstromingsgebied Fortloop bereiken we Fort 3 waar we binnen rondwandelen. Aan de buitenzijde van het fort wandelen we door de afgesloten begrazingszone. Ook hier zijn geen honden toegelaten, maar is er aan de rand een alternatief wandelpad.
Als we het fort verlaten wandelen we langs de Fortloopbeek richting Sporthaven om daarna, via een landelijke lus uit te komen aan het gebied Nosegoed, een stukje natuurgebied net buiten het centrum van Borsbeek. We vervolgen het Borsbekenpad langs het Geboortebos. Even verder kunnen we nog restanten zien van Schans III. Deze schans maakt deel uit van een reeks van 18 kleine schansen die tussen 1906 en 1912 werden gebouwd tussen de oudere Brialmont forten. Het zijn kleine pantserwerken uit beton met een pantserkoepel op de vijand gericht. Via enkele kleine wegeltjes bereiken we terug onze vertrekplaats.

Borsbekenpad

Download PDF voor volledie routebeschrijving.

Kaart & Poi's.