Selecteer de taal

Bloesemroute

Bloesemroute

Op deze wandeling, ontdek je dat Hoogstraten, naast de heerlijke aardbeien, ook ander heerlijk fruit produceert. Je flaneert van blinkende appels en peren naar stralende blauwe bessen.

Afstand: 9.6 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Van appel naar blauwe bes.

Via het Paterspad wandel je in de richting van de Blauwbossen. Een eindje verder wandel je langs het bedrijf van Tom Mertens die blauwe bessen teelt. Via landelijke wegen keer je terug naar het vertrekpunt.De bloesems zijn op zijn mooist van april tot juni (afhankelijk van het weer) maar ook buiten de bloesemperiode is deze wandeling de moeite waard. Je vertrekt aan Fruitbedrijf Stoffels-Van Baelen waar je zo goed als het hele jaar door verse appels of hun versgeperst appelsap kan proeven. Van daaruit wandel je naar blauwe bessenteler Tom Mertens en zijn vrouw Jacqueline. Van mei tot eind september oogsten ze maar liefst 11 variëteiten blauwe bessen. Deze verwerken ze via Local Harvest ook tot sappen en confituren. Dus voor elke smaak wat wils…

Bloesemroute

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Verkorting mogelijk.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Local Harvest.

Local Harvest is een samenwerkingsverband van telers die hun lokaal geproduceerde producten het jaar rond willen vermarkten. Het doel is om een meerwaarde uit deze producten te creëren voor zowel teler als consument. Daarmee willen ze een circulair systeem opbouwen zodat er niets verloren gaat. Hun teelten zijn duurzaam en lokaal.

Geen extra informatie.