Selecteer de taal

Rio Grande

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Rio Grande

Deze wandeling gaat door de prachtige kloof van de Rio Grande langs de Carbó grot naar de prehistorische schuilplaats van Voro waar je oude rotstekeningen kan bewonderen. Via de de Sima de la Higuera en het Samosa pad gaat het terug richting vertrekpunt.

Afstand: 14.5 km.

Tijd: 4u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Niet aan te raden.

Totale stijging: 442 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Wit-Geel PR-CV203.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Abrigo de Voro.

Van het vertrekpunt gaan we in de richting van de Rio Grande en stijgen naar een pad dat boven de rivier gaat. Je vangt een glimp op van de bekende Charco’s, natuurlijke poelen waar in de zomer heel wat Spanjaarden komen zwemmen. Het pad gaat langs de Carbó grot, een oude veekraal beschermd door een balma. Wat verder daal je af en steek je de rivier over. Je gaat een stukje over het grindbed van de rivier. Uiteindelijk verlaat je de kloof en klim je naar de Abrigo de Voro. Deze prehistorische schuilplaats, waar 50 rotstekeningen te zien zijn, is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Een gezekerde ketting helpt je om een paar meter hoogte te overwinnen, zonder dat het gevaarlijk wordt. Je klimt nu uit de kloof en gaat nu over de Sima de la Higuera naar de Verdinos heuvel. De route gaat verder over een brede onverharde weg, je passeert de ruïnes van Eliseo. Je volgt de route van Sarnosa naar Planil. Uiteindelijk gaat de onverharde weg over in asfalt en je begint aan de afdaling naar het vertrekpunt.

Abrigo de Voro

Download PDF voor kaart.

De terugweg is een beetje saai ten opzichte van de prachtige route in de kloof, je kan ervoor kiezen om van de Abrigo de Voro terug te keren via dezelfde route.

De Abrigo de Voro is afgeschermd met een hek om de site te beschermen.

Kaart & Poi's.