Selecteer de taal

Rambla de Tambuc

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Rambla de Tambuc

Prachtige wandeling door de kloof van Tambuc met onderweg sporen van dinosauriërs op de bodem van de rivierbedding, de prehistorische schuilplaats Abrigo de Vicent met grotschilderingen en niet te vergeten de prachtige natuur in de kloof.

Afstand: 15 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Heen en terug.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 165 meter.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Geen.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Abrigo de Vicent.

De wandeling vertrekt vanop de parking naar de site Tambuc sector B waar je op de rotsbodem van de droge rivier voetafdrukken van Dinosauriërs ziet. Je keert terug en gaat verder naar Tambuc sector A waar je ook nog voetsporen van Dino’s kan zien. Informatieborden geven je de nodige informatie om de sporen te identificeren. Na je bezoek wandel je verder door de droge rivierbedding in de kloof van Tambuc. Na ongeveer 600 meter kom je aan de Abrigo de Vicent, een prehistorische schuilplaats van 7000 jaar oud waar nog rotstekenigen te zien zijn. De schuilplaats is afgesloten met een traliewerk maar op basis van het informatiebord kan je de twee jachttaferelen ontdekken. Je volgt verder de meanders van de rivier en onderweg kan je genieten van de prachtige kloof en met wat geluk kruist een moeflon je pad. Na ongeveer 7 km zie je op je linkerzijde enkele steenmannetje staan. Zij markeren een uitgang van de kloof maar deze uitgang is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees en is niet zonder gevaar. Je keert via dezelfde route terug naar het vertrekpunt.

Rambla de Tambuc

Download PDF voor routebeschrijving en kaart.

Voor avonturiers: Je kan aan het einde van de route enkele steenmannetjes zien staan die een uitgang uit de kloof markeren. Deze uitgang is 20 meter steil omhoog en niet zonder gevaar. Mocht je deze optie nemen dan kan je nog de indrukwekkende grot Cova de les Dones bezoeken. Op eigen risico!

Kaart & Poi's.