Selecteer de taal

Senhora Da Lapa

  • Wandelroute van: Stami

Senhora da Lapa

Van het dorp Besteiros wandel je door een glooiend landschap geflankeert door eucalyptus- en dennenbossen in de richting van de Spaanse grens. In het dal van de Ribeira do Soverete huist in de kwartsiethellingen een kleine kolonie vale gieren. Op het keerpunt van de route staat de kapel van Nossa Senhora Da Lapa. Deze oude kapel verbergt achter het altaar, de ingang van een grot waar het mogelijk is om muurschilderingen van enkele duizenden jaren geleden te bekijken. De vale gieren die onder je door vliegen en het uitzicht geven aan deze plek nog een extra dimensie. De weg terug gaat naar de Mouro vallei en langs weides met grazende geiten.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Geel - rood en bordjes PR1-PTG.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De pelgrims achterna.

Van het dorp Besteiros wandel je in de richting van de Spaanse grens, op en neer lopend door heuvels bedekt met bossen van kurkeik, eucalyptus en dennen. In het dal van de Ribeira do Soverete huist in de kwartsiethellingen een kleine kolonie vale gieren. Aan het keerpunt van de route, bijna met één voet in Spanje, staat de kapel Notre Senhora Da Lapa. De route terug gaat op en af over heuvels, door dennen- en eucalyptusbossen naar de vallei van Mouro. Verderop maken de kurkeiken plaats voor weides begraasd door geiten.

Senhora da Lapa

Neem voldoende drinkwater mee.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Nossa Senhora da Lapa.

Het heiligdom Santuário da Senhora da Lapa toont barokke en Filipijnse invloeden. Het heiligdom werd in de tweede helft van de 17e eeuw gebouwd op de rotsen waar, volgens de overlevering, de Heilige Maagd zou zijn verschenen. Binnen valt een houten beeld van de Heilige Maagd op en ook een waardevolle zilvercollectie, die door koning D. Pedro II geschonken zijn. Er liggen ook ex-votos van zijde uit de 17e en 18e eeuw, die door studenten uit Coimbra en Salamanca geschonken zijn. Nabij ligt een groot gebouw, het voormalige college gebouwd door de Jezuïeten. Het gebouw is verbonden met het sanctuarium door middel van een gang en heeft een granieten ondergrond.

Geen extra informatie.