Selecteer de taal

Portagem - Marvão

Deze wandeling is ideaal om op een andere manier Marvão te bezoeken dan met de auto. Je vertrekt in Portagem naast de Sever rivier en begint aan een stevige klim langs een oude middeleeuwse geplaveide weg door een bos van kurkeiken. Je komt boven aan het klooster van Onze-Lieve-Vrouw van de Ster (Convento de Nossa Senhora da Estrela). Vlakbij wandel je door de toegangspoort Marvão in. Door de kleine steegjes bereik je het fort dat zeker een bezoek waard is. Daarna verlaat je Marvão en wandel je verder in de richting van Abegoa via een andere oude middeleeuwse weg, geflankeerd door granieten muren begroeid met klimop en korstmossen. Nadien sluit je terug aan op de route van de heenweg.

Galegos

Van het dorp Galegos wandel je via oude smokkelpaden langs de Spaanse grens. Door het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog in 1935 werden de bewoners in deze Portugese regio straatarm. Om enige bron van inkomsten te hebben werd aangevangen met het smokkelen van koffie en tabak. Deze smokkelaars waren actief tot ongeveer 1960. Daarna gaat het via een zacht glooiend landschap in de richting van de rivier Sever die je oversteekt. Het laatste gedeelte gaat over ommuurde middeleeuwse paden met mooie uitzichten over de vallei terug naar het dorp.

Santo Antonio Das Areias

Een uitstekende wandeling om kennis te maken met het natuurpark Serra de São Mamede. De route geeft je een indruk van de omgeving van het dorp Santo Antonio. De granieten rotsen geven het landschap een speciaal karakter. Tussen al dat graniet wandel je over oude middeleeuwse paden en onverharde wegen waar de stokoude kurkeiken je begeleiden.

Lathouwers Staf — Prachtige wandeling om op een rustig tempo te genieten van de schitterende natuur. Een aanrader!...
Senhora Da Lapa

Van het dorp Besteiros wandel je door een glooiend landschap geflankeert door eucalyptus- en dennenbossen in de richting van de Spaanse grens. In het dal van de Ribeira do Soverete huist in de kwartsiethellingen een kleine kolonie vale gieren. Op het keerpunt van de route staat de kapel van Nossa Senhora Da Lapa. Deze oude kapel verbergt achter het altaar, de ingang van een grot waar het mogelijk is om muurschilderingen van enkele duizenden jaren geleden te bekijken. De vale gieren die onder je door vliegen en het uitzicht geven aan deze plek nog een extra dimensie. De weg terug gaat naar de Mouro vallei en langs weides met grazende geiten.