Selecteer de taal

Monding van de Seixe

Deze wandeling heeft twee gezichten, het eerste deel laat je genieten van het prachtige uitzicht op de monding van de Seixe en nadien van het Vicentina kustpad in het natuurpark Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina. Het tweede gedeelte gaat door het binnenland waar het landschap compleet anders is. De windmolen van Odeceixe is dan weer een echte parel.

Tags:
Ponta Da Piedade

Een prachtige wandeling die het kustpad volgt van het dorpje Luz naar de bekende Ponta de Piedade. Onderweg heb je mooie vergezichten op de oceaan en op de grillige rotskust met steile kliffen en mooie stranden. De Ponta de Piedade is een idyllische omgeving met door de zee en tijd geërodeerde rotsen die scherp contrasteren met het groenblauwe water eronder.

Cabo de Sao Vicente

Deze wandeling laat je kennismaken met de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa, Kaap Sint Vincent. De wandeling volgt het kustpad van de Rota Vicentina tot aan het prachtige strand van Telheiro. De grillige kustlijn met steile kliffen staat garant voor mooie uitzichten. Van het strand wandel je door een immense vlakte, waar afhankelijk van het jaargetijde, de wilde bloemen hun kleuren tonen tot aan het fort van Santo António de Belixe.