Selecteer de taal

Rode Beek

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Rode Beek

De wandeling gaat langs de rand van het Nationaal Park De Meinweg naar het natuurreservaat De Turfkoelen. Aan kasteel Daelenbroeck gaat het in de richting van de meanderende Roer en de Rode Beek. Even over de grens met Duitsland kom je aan de Effelder Waldsee.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Overwegende onverhard.

Markering: Blauwe rechthoek met witte W.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De meanderende Roer.

De eerste kilometers van de route gaan langs de rand van het Nationaal Park De Meinweg door bos om dan langs weilanden en houtwallen in de richting van het drassige natuurreservaat De Turfkoelen te gaan. In vroegere tijden heeft zich hier door het turfsteken een fascinerend hoogveen ontwikkeld. Midden tussen weilanden, sloten en knotwilgen staat het historisch belangrijke kasteel Daelenbroeck, dat al in 1311 als jacht- en woonslot diende. De hoofdburcht werd in de loop der eeuwen bouwvallig, maar is in 1999 volgens tekeningen uit de 18e eeuw weer authentiek herbouwd. Daarna volgt een prachtig stuk langs de oever van de meanderende Roer om zo de Rode Beek te bereiken die door zijn hoge ijzergehalte daadwerkelijk rood gekleurd is. Direct achter de beek ligt de Effelder Waldsee, een mooi meer met uitzichtpunt. Het laatste gedeelte loopt door bos tot aan het vertrekpunt.

Roer

Goed gemarkeerd.

Bij langdurige regen kan het in het stroomgebied van de Roer en haar zijbeken tot overstromingen komen, zodat de route niet op alle plekken begaanbaar is. Wij verzoeken u hiermee bij de planning van uw tocht rekening te houden.

Kaart & Poi's.