Selecteer de taal

De Gulperberg

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Gulperberg

Deze wandelroute neemt je mee naar het zuidelijke buurtschap Landsrade, tussen de glooiende heuvels, de uitgestrekte akkerlanden en de wuivende velden door. Op de Gulperberg heb je een mooi uitzicht op het Heuvelland en in de omgeving van het buurtschap Landsrade wandel je langs weilanden en bosranden met onderweg prachtige vergezichten.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 201 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Blauwe wandelpaaltjes.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Het plateau van Crapoel.

Je gaat van het vertrekpunt in de richting van de Gulperberg waar het betonnen Mariamonument uit 1935 staat. Hier heb je mooi uitzicht op het Zuid-Limburgse Heuvelland. Nadat je hebt genoten van het uitzicht gaat het verder naar het buurtschap Berghem om daarna door een mooi valleitje en over de terreinen van de Golf en Countryclub Wittem in de richting van het buurtschap Lansrade te gaan. Van het buurtschap gaat het langs weilanden en bosranden met onderweg prachtige vergezichten terug naar het vertrekpunt.

Gulperberg

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Gulperberg.

Bovenop de Gulperberg bevindt zich het betonnen Mariamonument uit 1935 van de hand van beeldhouwer Charles Vos en architect Piet Gerrits. De heuvel is de meest noordelijke uitloper van het Plateau van Crapoel.

Geen extra informatie.