Selecteer de taal

Rheder- en Worth-Rhederheide

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Rheder- en Worth-Rhederheide

Wandeling door nationaal park Veluwezoom, over de Rheder- en Worth-Rhederheide. De route gaat in dit golvend landschap door de heide en bos naar het uitzichtpunt op de Elsberg waar je misschien herten en Schotse Hooglanders kan spotten.

Afstand: 10 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 176 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Elsberg.

Van de parking wandel je een stukje door bos om even later door de Rheder- en Worth-Rhederheide te gaan onderweg passeer je ook een bronzen Highlander sculptuur en een klein ven. Aan de rand van het Boersbos wandel je verder in de richting van de Elsberg. Aan de parking ga je heen en terug naar dit uitzichtpunt. In de schemer verzamelen zich hier edelherten, reeën en wilde zwijnen. Ook vossen, dassen en boommarters komen om voedsel te zoeken. De post op de Elsberg biedt van half september tot half oktober uitzicht op edelherten die zich hier voor de bronst verzamelen. Van de Elsberg gaat de route over een verkeersluwe asfaltweg langs de rand van de heide terug naar het vertrekpunt, onderweg heb je nog mooie uitzichten op dit mooie gebied.

Rheder- en Worth-Rhederheide

Download PDF voor routebeschrijving.

Neem een verrekijker mee.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Rheder- en Worth-Rhederheide.

De Rheder- en Worthrhederheide is gelegen in het centrale deel van het Nationaal Park veluwezoom. Het omvat heide, bos en stuifzand en is in totaal circa 850 ha groot. Het hoogste punt van de Veluwe is gelegen in dit gebied: Signaal Imbosch op 110 m hoogte. In de Tweede Wereldoorlog heeft nabij dit punt de Duitse radarpost Teerose II gestaan. Op de Elsberg (94 m hoogte) heeft Natuurmonumenten een uitzichtpunt ingericht.

Geen extra informatie.

POI 2 - Elsberg.

In het Nationaal Park Veluwezoom vind je het wildobservatiepunt De Elsberg. Vanaf deze schitterende locatie kun je het hele jaar edelherten, reeën, dassen, vossen en wilde zwijnen komen spotten! Van ongeveer half september tot begin oktober is er de hertenbrons. In die periode burlen de edelherten voor de aandacht van de hindes. Ze kletteren dan ook met hun geweien tegen elkaar.

VisitVeluwe.
www.visitveluwe.nl