Selecteer de taal

Laarbeekpad

Het Laarbeekpad is een circa 70 kilometer lange meerdaagse wandeltocht over het grondgebied van gemeente Laarbeek Waterpoort van de Peel opgedeeld in vijf etappes. De gemeente wordt gevormd door vier dorpen: Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout en Mariahout. De meerdaagse wandeltocht gaat door het centrum van de gemeente, op en langs de rand.

Tramlijn Maastricht-Vaals

De lijnwandeling tramlijn Maastricht-Vaals is een circa 48 kilometer lange wandeltocht die start in Maastricht en eindigt in Vaals. De wandeltocht is opgedeeld in vier gedeeltes van ongeveer 10 kilometer met aan elk begin- en eindpunt openbaar vervoer. De wandeltocht is tot stand gekomen door Léon Gulikers die met het plan kwam om 100 jaar na de officiële opening in 1922 een wandeltocht over de verdwenen tramlijn Maastricht-Vaals te maken langs de nog in het landschap resterende elementen van deze in 1938 opgeheven tramlijn.

Peelpad

Het Peelpad is een circa 415 kilometer lang pad waarvan 80% onverhard. Het pad start in Weert en eindigt in Grave en bestaat uit 25 etappes, alle etappes starten en eindigen in de buurt van bushaltes in een dorp. De Peel is een grotendeels verdwenen hoogveengebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg dat uitstrekte van Weert in het zuiden en Grave in het noorden, een gebied dat door de eeuwen heen nauwelijks toegankelijk was.

Tungelroyse Beek Pad

Het Tungelroyse Beek Pad is een 141 kilometer lang pad dat gaat van Lozen (Bocholt) in België naar Neer aan de Maas in Nederland. De Tungelroyse Beek speelt een belangrijke rol in de waterhuishouding in Midden-Limburg. De beek is een van de weinige wat grotere natuurlijke waterlopen in Nederland die van west naar oost stroomt. De Tungelroyse Beek krijgt water van het Ringselven in de buurt van Budel-Dorplein. Het Ringselven dat uit meerdere vennen bestaat staat op zijn beurt onder invloed van de Hamonterbeek vanuit de Lozerheide in België bij de plaats Lozen het begin van de eerste etappe.

Tungelroyse Beek Pad - Etappe 05

De vijfde etappe gaat van Swartbroek door de natuurgebieden de Krang, het Heijkersbroek en de Ellburg naar Ell.

TrailExplorer — In het Heijkersbroek is eind 2020 een klimaatbuffer aangelegd. Er zijn toen sloten gedempt en lage kades in het gebied aangelegd om het water langer vast te houden waardoor het de tijd krijgt om in de ondergrond te trekken. Een goede indruk krijgt men vanuit een nieuw vlonderpad dat is aangelegd. De......