Selecteer de taal

Hermitage Notre-Dame de Vie

De wandeling brengt je naar de hermitage van Notre-Dame de Vie op een hoogte van 668 meter. Boven de prachtig gerestaureerde kapel is nog een grot die je kan bereiken via een paadje dat vlak voor de grot gezekerd is met een stalen kabel. In de grot werden reeds voor 1060 offers gebracht tot een christen de hermitage liet bouwen om de heidenen te verjagen. In de grot heb je een fantastisch uitzicht op de vallei van de Têt en de bergen van de Conflent.

Tags:
Refuge de l’Alemany

Een mooie wandeling in het natuurreservaat van Mantet naar de onbemande refuge de l'Alemany op een hoogte van 1968 meter. Een eindje voorbij de refuge kom je aan de ruïnes van de Baraque des Allemands. Dit was een gebouw dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitse troepen werd gebouwd. Het deed dienst als controlepost om mensen die probeerden de grens over te steken naar Spanje te vatten.

Tags:
Cantapoc

Deze wandeling in het Réserve Naturelle de Py laat je kennismaken met de woeste natuur die de herders in het verleden telkens opnieuw moesten trotseren. In het Catalaans dialect wordt een herder, pastor genoemd. De wandeling leidt je door een mooie en ruige natuur langs verschillende ruïnes van schaapskooien en schuilplaatsen voor herders zoals Cantapoc. In dit natuurreservaat leven gemzen, everzwijnen en de genetkat.

Tags:
Pic des Tres Estelles

Op de top krijg je een drie sterren panorama op alle omliggende bergen maar vooral op het massief van de Canigou met zijn 2784 meter de hoogste berg in de regio. Verder heb je een mooi zicht op de vallei van de Têt en de natuurreservaten van Py en Mantet. Vergeet niet om iets te schrijven in het logboek dat verborgen zit in de oude microgolfoven op de top!

Tags: