Selecteer de taal

Pont du Tarn

De wandeling gaat van het gehuchtje L’Hôpital over de vlakte van de Haut Tarn naar de Mas Camargues en het gehucht Bellecoste. Vandaar gaat het langs de rand van het Bois Du Commandeur, naar de oude middeleeuwse brug Pont du Tarn. Van de brug volgt de route de Tarn tot aan het carrefour des quattres chemins. Een eindje verder steek je de rivier over via een gué, een beetje avontuur dus. Het laatste gedeelte gaat door een stukje bos en de open vlakte terug naar het vertrekpunt. De stilte, het desolaat landschap en de mooie vergezichten maken van deze wandeling een echte topper.

Sentier des Couronnes

Deze wandeling volgt de rand van de Causse Méjean met een mooi uitzicht op de Cévennes, Mont Lozère en de door erosie gevormde rotsen 'Les Couronnes' die hoog boven Florac uitsteken. Verder maken we kennis met het onherbergzame landschap van de Causse Méjean. Met wat geluk wordt je op je tocht vergezeld door vale gieren die boven de kammen zweven.

Le Pouget

Een wandeling met een speciaal verhaal. Le Pouget werd na de tweede wereldoorlog een spookdorp en dat bleef zo tot in de jaren zestig van vorige eeuw studenten van de Europese school van Brussel het dorp steen voor steen terug hebben opgebouwd. Le Pouget is nu een dorp waar veel mensen hun vakantie doorbrengen omwille van de prachtige ligging. Verder maken we op de wandeling nog kennis met de voie Royale die aangelegd werd in de 17e en 18e eeuw om de streek te verbinden met de Auvergne. Dit samen met prachtige vergezichten op de vallei van Palhères maken van deze wandeling een pareltje.

Tour du Lac de Villefort

Mooie familiale wandeling rond het meer van Villefort. Je gaat eerst langs de onbewoonde westzijde van het meer. Onderweg kom je mooie stukjes natuur tegen. De tweede helft van de wandeling gaat dan weer langs Morangiès en van de Base Nautique naar de stuwdam die in 1964 werd in bedrijf genomen na een overstroming die het dorp Bayard zwaar had getroffen.

Corniche de la Jonte

Deze wandelroute is een absolute topper in de uiterste zuidoostelijke hoek van de Causse Méjean. Door een bos wandel je in de richting van de Corniche de la Jonte vanwaar je unieke panorama’s op de Gorges de la Jonte krijgt voorgeschoteld. Je komt langs twee monolieten Vase de Chine en Vase de Sèvres van respectievelijk 21 en 23 meter hoog. Dit is de natuurlijke habitat van de vale gieren die je zeker zal zien zweven boven de kliffen. Het tweede gedeelte wandel je hoog boven de Tarn met hier en daar prachtige uitzichten. Na een bezoekje aan de bron Fontaine du Teil keer je terug naar het vertrekpunt.

Col de la Chaumette

Deze wandeling in de omgeving van Florac volgt een deel van de bekende GR70 - De Stevensonroute. Je wandelt eerst langs de oever van de rivier Tarn. Het tweede gedeelte begint met een stevige klim door het bos van Ramponenche naar de Col de la Chaumette. Tijdens de klim naar de Col de la Chaumette zie je in de verte de speciale afgeronde toppen van Les Bondons liggen.

Sentier des Puechs

Deze wandeling , met een speciaal karakter, leidt je rond Les deux Puechs, Le Truc des Bondons en Le Truc de Miret. Puech komt van het Latijn : hoogte en het woord Truc zou betekenen geïsoleerde top. Deze twee kale toppen staan eenzaam te midden van een prachtig landschap. Verder op de wandeling kom je voorbij een heuvelrug die 'ezelszadel' genoemd wordt, met mooie panorama's op de valleien van de Cévennen wandel je door de vallei van Malaval.

Col des Abeilles

Deze wandeling gaat een gedeelte langs de draille de Languedoc en laat je kennismaken met drie valleien; Vallée Longue, Gardon Saint-Germaine-de-Calberte en Mimente. Op de top van La Cayla krijg je een 360° panorama op de Cevennen en bij helder weer op de Alpen en de Mont Ventoux. Van de col des Abeilles wandel je door het bos van Fontmort terug naar het vertrekpunt.

Bois de Fontmort

Het Bois de Fontmort is één van de mooiste bossen van de Cevennen en is voor liefhebbers van boswandelingen echt de moeite waard. Op de wandeling ga je via de bekende Chemin de Stevenson naar het Plan de Fontmort en verder naar de Col de Laupies. Van de Col daal je af door mooi stuk bos om uit te komen op het traject van een oude spoorlijn. Onderweg kan je aan een menhir picknicken met een prachtig panorama op de valleien van de Cevennen en de Mont Aigoual.