Selecteer de taal

Gorges du Brian

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Gorges du Brian

Deze mooie wandeling gaat door struikgewas en langs prachtige wijngaarden in de richting van de Gorges du Brian. De route gaat dan helemaal door de kloof, met onderweg prachtige uitzichten, in de richting van het charmante dorpje Minerve. In het dorp Minerve voegt de rivier de Briant zich bij de Cesse. Omdat beide stromen zich tientallen meters diep in het kalksteen hebben ingesleten, ontstond er bij de samenloop een goed te verdedigen plateau waar Minerve haar bestaan aan te danken heeft.

Afstand: 9 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 449 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Geel streepje.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Minerve en de Cesse.

De route gaat over meestal onverharde wegen door wijngaarden en het typische struikgewas, garrigue. Nadat je de D147 overgestoken bent begin je aan een steile afdaling over een betonbaantje tot in de kloof van de Brian. Je gaat nu over een wandelpad dat de rivier stroomopwaarts volgt tot aan het prachtige brugje Pont de Daniel. Je steekt de rivier over en begint aan een klim uit de kloof. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de kloof en de omgeving. Eens je uit de kloof bent volg je een onverharde weg parallel met de kloof. Aan de overzijde zie je het charmante dorp Minerve liggen. Je daalt nu helemaal af tot in de kloof, steekt de rivier over en klimt via trappen naar het dorp, waar je zeker wat tijd moet uittrekken om het te verkennen.

Minerve

Download PDF voor routebeschrijving en kaart.

Neem voldoende drinkwater mee bij warm weer.

Zeer goed gemarkeerd.

Kaart & Poi's.

POI 2 - Gorgess du Brian.

De Gorges du Brian is een diepe kloof uitgesneden door de rivier Brian, met indrukwekkende kalkstenen rotsformaties en grotten die door de eeuwen heen zijn ontstaan. De steile kliffen torenen hoog boven de rivier uit en bieden adembenemende uitzichten.

Geen extra informatie.

POI 3 - Minerve.

In het dorp Minerve voegt de rivier de Brian zich bij de Cesse. Omdat beide stromen zich tientallen meters diep in het kalksteen hebben ingesleten, ontstond er bij de samenloop een goed te verdedigen plateau waar Minerve haar bestaan aan te danken heeft. Je kan delen van het oude vestingwerk, waaronder de overblijfselen van wachttorens en muren bezoeken. Er zijn ook enkele borden met informatie over de Katharen en de belegering van Minerve in de 13e eeuw.

Geen extra informatie.