Selecteer de taal

Cascades d'Orgon

Le Viganais is een voorgebergte van de Mont Aigoual. Deze mooie wandeling gaat in de vallei van Coudoulous door een prachtig gemengd bos in de richting van de Cascades d'Orgon. In de zomer zijn deze watervallen slechts een straaltje water, maar in de lente en de herfst is het een krachtig en luidruchtige rivier die zich naar beneden stort. Het uitzicht vanaf het panorama pad op de Cascades d'Orgon is adembenemend. De glooiende heuvels van Viganais ontvouwen zich aan jouw voeten en in de verte kan je de Cévennes bewonderen.

Tags:
Château d'Allègre

De wandeling brengt je over mooie paden naar de ruïnes van het Château d'Allègre en het kapelletje van Saint-Saturnin. Je gaat over de kam en langs kliffen met onderweg mooie panorama’s op de Cevennen en Mont Bouquet. De terugweg gaat over een brede weg langs de défilé d’Argensol, een smalle doorgang van de rivier Argensol.

Tags:
Cirque de Navacelles

De wandeling gaat van het Plateaux de Blandas naar de spectaculaire Cirque de Navacelles. Na een fikse afdaling kom je aan de volledig gerestaureerde Moulins de la Foux. Daarna wandel je langs de oevers van La Vis naar het gehucht Navacelles. Hier klim je weer uit het dal en passeer je het Belvédère de Cascade om een laatste maal dit natuurwonder te overschouwen.

Tags:
La Droude

De wandeling vertrekt vanuit het prachtige middeleeuwse stadje Vézénobres en gaat voor het grootste deel over kleine schaduwrijke wandelpaden en voert u door wijngaarden, bossen met steeneiken en olijfgaarden. Zelfs op een zonnige warme dag is deze wandeling een aanrader.

Tags: