Selecteer de taal

Rainkopf

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Rainkopf

Deze bosrijke wandeling gaat van het mooie Lac De Blanchemer naar de top van de Rainkopf waar je een prachtig uitzicht hebt op de Hoge Vogezen. Daarna gaat de route via het Maison De La Nature Du Rothenbach naar het veengebied Tourbière De Machais.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u30.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 550 meter.

Aard: 90% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Lac de Blanchemer.

Van het mooie Lac De Blanchemer wandel je door bos naar de top van de Rainkopf op een hoogte van 1305 meter. Op de top heb je een mooi uitzicht op de kammen van de Vogezen. Aan de Col Du Rothenbach kan je het Maison De La Nature Du Rothenbach bezoeken. Op de weides tussen het natuurhuis en het bos kan je heel vaak gemzen waarnemen. Over een prachtig bospad daal je af naar het veengebied van Machais. Je hebt hier een daar een doorkijk op dit unieke gebied. Over de Chemin des Italiens wandel je terug naar het meer.

Rainkopf

Download PDF voor routebeschrijving.

Kaart & Poi's.

POI 3 - Maison De La Nature Du Rothenbach.

Het natuurhuis is uniek gelegen op de flanken van de Rothenbach. Tijdens het seizoen is het natuurhuis vrij te bezoeken en je kan er kennis maken met de rijke fauna en flora van de Hautes Vosges. Er is een kamer in het huis met een fantastisch uitzicht op de flanken van de Rothenbach vanwaar je heel vaak gemzen kan waarnemen.

CPIE des Hautes Vosges.
www.cpie-hautes-vosges.com