Selecteer de taal

Isère

Isère

Het departement Isère kent een grote landschappelijke variatie waarbij het laagste punt 133 meter boven NAP ligt en het hoogste punt de 4.102 meter hoge Barre des Écrins is. In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse.


{tabber=title="Departement Isère" class="green solid"}

{load_gf_map 21}


De regio's van de Isère.

Chartreuse.

Chartreuse is vooral bekend omwille van een kruidenlikeur genoemd naar het kartuizerklooster in de Franse Alpen en bereid door kartuizers van de Grande Chartreuse in de buurt van Grenoble. De drank is gemaakt van 130 verschillende planten, (Alpen)kruiden en specerijen. De basis van alle likeuren vormt de elixer, nog steeds gemaakt naar het ingewikkelde recept dat de monniken in 1605 in bezit kregen, en toen al als erg oud gezien werd. Het zeer bijzondere reliëf van dit massief in de Vooralpen biedt je temidden van vooral heerlijke wouden ook een mozaïek van gevarieerde landschappen: wilde bergstromen, steile rotshellingen, hoge alpenweiden en in de holten van velden en valleien verstopte dorpjes.

Vercors.

De Vercors is een ruim 150.000 ha groot kalkplateau net ten zuidwesten van Grenoble. In het noorden wordt het plateau begrensd door de rivier de Isère, in het oosten door de rivier Drac en in het zuiden stroomt de Drôme. Het Parc Régional du Vercors bestaat uit grotendeels onherbergzame hoogvlakten tussen de 1400 en 2000 m. In het noorden van de Vercors is het landschap toegankelijker en vind je meer dorpjes. Het landschap van de Vercors wordt gedomineerd door loodrechte wanden van kalksteen en mergellagen.

{/tabbers}