Selecteer de taal

Het bos van Saou

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Bos van Saou

Wandeling door een van de mooiste bossen van de Drôme, het bos van Saou. De route volgt een gedeelte van het voor lastdieren aangelegde muilezelpad dat rustig over de zuidhelling kronkelt.

Afstand: 10 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 311 meter.

Aard: 99% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

In de voetsporen van muilezeldrijvers.

De wandeling vertrekt langs een pad in het dal om nadien licht te stijgen naar de ruïnes van de Ferme Fuoc. Aan de Virage de Raillon volgt de route de brede onverharde weg die vroeger gebruikt werd door muilezeldrijvers. Hoog boven de Auberge Des Dauphins begin je aan een steile afdaling over een stenig pad. Aan de pont de Beton steek je de Vèbre over en langs de noordhelling gaat het terug naar het vertrekpunt. Er wordt gezegd dat dit natuurgebied de mooiste hooggelegen syncline van Europa is. In ieder geval is dit een mooi voorbeeld van een omgekeerd reliëf door de werking van erosie.

Bos van Saou

Download PDF voor routebeschrijving.

Raadpleeg tijdens het jachtseizoen het informatiebord aan het vertrekpunt.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Auberge des Dauphins.

Maurice Burrus kwam uit een familie van industriëlen die een fortuin hadden verdiend met tabak. Hij kocht het Saoû-bos in 1924 om het te houden voor de jacht en om Shetland-schapen te fokken. Hij veranderde echter snel van gedacht en besloot het bos om te zetten voor groen toerisme. Hij lanceerde een verbouwingsplan met een herbeplantingsprogramma en ook het toevoegen van picknicktafels en het creëren van een begaanbaar pad dat het massief omcirkelde, maar de oprichting van de herberg was de kroon op het werk.

Auberge des Dauphins.
www.aubergedesdauphins.fr