Selecteer de taal

Uitkerkse Polder

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Uitkerkse polder

Op een boogscheut van de populaire badstad Blankenberge ligt een eeuwenoud weidelandschap, de Uitkerkse Polder. Grenzend aan de rustige polderdorpjes Zuienkerke en Nieuwmunster vormt dit gebied een oase van rust langs de drukke kustlijn.

Afstand: 8 km.

Tijd: 2u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Overwegend verhard.

Markering: Zeshoek met groen opschrift.

Advertentie.

Sint-Jan-Op-Den-Dijk.

Tussen Blankenberge en Zuienkerke strekt zich een open polderlandschap uit van meer dan 1.400 ha. Het gebied is een van de laatste open ruimtes aan de Vlaamse Kust en geeft een mooi beeld van hoe de kustpolders er vroeger uitzagen. Het hele jaar door is de Uitkerkse Polder de ideale biotoop voor tal van vogelsoorten. Weidevogels vinden er een geschikte broedplaats en duizenden vriezeganzen uit het hoge Noorden komen er overwinteren. Deze wandeling loopt hoofdzakelijk over verkeersluwe asfaltweggetjes.

Uitkerkse polder

Goed gemarkeerd.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Sint-Jan-Op-Den-Dijk.

Deze kleine parochie werd gesticht in de 13de eeuw maar in 1575 volledig vernield. Waar nu drie hoeves en een kapelletje staan, bevond zich ooit het polderdorp. Achter de kapel ligt een betonnen fundering van een Duitse afweerbatterij uit de Eerste Wereldoorlog die nu dienst doet als bloemenperk.

Geen extra informatie.

POI 2 - Kijkhut Grutto.

Net voor het einde van de wandeling passeer je vogelkijkhut Grutto waar je beslist even moeten stoppen. Nietsvermoedend scharrelen weidevogels en wintergasten er voor je neus in de grond.

Geen extra informatie.