Selecteer de taal

Poeke Kasteelroute

  • Wandelroute van: Krueger7

Poeke kasteel

Poeke is een landelijk dorpje bij Aalter en dankt zijn naam aan de Poekebeek, een bijriviertje van de Durme. Deze wandeling neemt je mee in en rond het bosrijke kasteeldomein van Poeke, waarvan de geschiedenis teruggaat tot begin de 12de eeuw. Waar oorspronkelijk de omheinde woning van de eerste heren van Poeke stond, prijkt nu een sprookjesachtig kasteel, omringd door een 56 hectare groot kasteelpark met een Engelse en Franse tuin.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u15.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Witte zeshoek met groen opschrift.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Artemeersmolen.

Deze wandeling vertrekt in het dorpje Poeke en gaat door het mooie bospark van het Poekekasteel. Daarna gaat het richting de Artemeersmolen, op de grens van Poeke met Kanegem. De molen is gebouwd in 1810 als koren- en oliemolen, tegenwoordig is hij nog steeds in gebruik als korenmolen.

Artemeersmolen
Kaart & Poi's.

POI 1 - Kasteel van Poeke.

Het kasteel van Poeke is ronduit indrukwekkend. Het kasteel kent zijn oorsprong in de 12de eeuw. De tuinen van het kasteel van Poeke zijn op zich al een bezoek waard. Het park is 53 ha groot. De voortuin van het kasteel werd heraangelegd in Franse stijl. De Engelse tuin achter het kasteel kreeg een stervormig drevenpatroon mee.

Poekekasteel.
www.aalter.be.

POI 2 - Artemeersmolen.

Een ronde, stenen korenwindmolen die in 1810 gebouwd werd op een opgeworpen molenberg.

Flourpower.
www.flourpower.be.