Selecteer de taal

Durmeboorden

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Durmeboorden

Geniet langs de Durmeboorden van kunst en natuur, in de voetsporen van creatieve duizendpoot André Bogaert. Een flink deel van de route loopt langs de meanderende Durme, die ooit bevaarbaar was. Nu lijkt het meer op een fors uit de kluiten gewassen beek dan een rivier. Iets voorbij de Durmedijk wandel je langs de pittoreske Sint-Jozefskapel, een van de oudste Belgische heiligdommen gewijd aan Sint-Jozef. Voorbij de kapel leiden rustige plattelandsbaantjes en onverharde wegeltjes je door het mooi geordende landschap van de Durmemeersen.

Afstand: 9 km.

Tijd: 2u30.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Nee.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Zeshoek met groen opschrift.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Natuur en kunst.

Vanuit het gehucht Durmen wandel je in de richting van de Durme, je volgt de meanderende rivier voor een viertal kilometer. Eens je de dijk verlaat kom je al snel aan de Sint-Jozefkapel. Van de kapel keer je terug naar het vertrekpunt door de Durmemeersen. Onderweg zijn een 25-tal reproducties van werken van Dré Bogaert geplaatst.

Durmeboorden

Goed gemarkeerd.

Aangepast schoeisel omdat sommige stukken er vrij drassig kunnen bijliggen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Sint-Jozefkapel.

De barokke Sint-Jozefkapel is een getuigenis van de oude verspreide traditie tot oprichting van een kleine bidplaats op initiatief van particulieren ingevolge een wens of gelofte en van het volkse gebruik om bij bezoek van dergelijke bidplaats om bijstand te verzoeken. De wegkapel illustreert tevens herkenbaar de oude volksdevotie tot Sint-Jozef. De Sint-Jozefkapel werd gebouwd in 1709 in opdracht van Catharina de Clercq (1671- 1743) om te voldoen aan de laatste wens van haar moeder.

Geen extra informatie.