Selecteer de taal

Les Quatre Fils Aymon

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Quatre fils Aymon

Deze wandeling gaat door het woud van Rulles dat samen met het woud van Anlier en Chenel het grootste beukenbos van België vormt. In het woud broed de zwarte ooievaar maar ook het hert, ree en everzwijn hebben hier hun habitat. De naam van de wandeling verwijst naar het oude lied van de vier zonen van Aymon, die van plek naar plek trokken om er korte verhalen te zingen.

Afstand: 13 km.

Tijd: 3u15.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 211 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Rode driehoek.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Het woud van Rulles.

De wandeling vertrekt aan het station in Marbehan en het eerste gedeelte wandel je over verharde weg. Je gaat onder de spoorweg door. Via een onverharde weg wandel je naar de eerste wandelboom Nobohan. Hier begint de tocht door het bos en je volgt een hele tijd het beekje Le Mandebras. Aan de wandelboom Hastori verlaat je de beek en wandel je in de richting van de autosnelweg. Het gedeelte naast de autosnelweg is niet het beste stuk van de route. Je duikt weer het bos in en komt juist voor de Rue Du Bois uit aan de wandelboom Les 4 Fils Aymon waar een grote dode eik staat. Je volgt de Rue Du Bois voor ongeveer 600 meter. Aan de wandelboom Ruisseau Du Wez sla je linksaf en volgt de onverharde bosweg. De Ruisseau De Pachi loopt parallel met het pad en hier en daar zie je mooie stroken met Koningsvarens. Je verlaat het bos en komt in een meer open landschap. Je komt weer uit op de Rue Du Bois en aan wandelboom Devant Prochane sla je rechtsaf. Je gaat langs de rand van het bos om nadien weer door het bos te wandelen. Aan wandelboom Vachiere ga je rechtdoor. Je steekt tweemaal een beekje over en komt uiteindelijk terug uit aan wandelboom Nobohan. Vanaf hier volg je de route van de heenweg tot aan het vertrekpunt.

Woud van Rulles

Download PDF voor routebeschrijving.

Na ongeveer 550 meter naast de autosnelweg sla je rechtsaf, markering ontbreekt.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Bizeux.

In Bizeux, een plaats in het woud, leefde omtrent 1654 een kluizenaar. De plaats was ook bekend als ontmoetingsplaats van marktkramers die in Misbour hun doeken verkochten. De markt was internationaal gekend, men kwam er niet alleen van België maar ook van Frankrijk en Pruisen naartoe. In 1788 verdween de markt na een brand.

Geen axtra informatie.