Selecteer de taal

Rond Corbion

Corbion

Het zeer gevarieerde parcours neemt u eerst mee naar de ‘Chaire à prêcher’, een steile rotsformatie boven de Semois en de ruïnes van het kasteel van Montragut. De overblijfselen zijn beperkt, maar het uitzicht is er fantastisch. Een doorgang leidt naar andere mooie uitzichtpunten vooraleer u arriveert in Frahan, dat zich bevindt op het uiteinde van een riviermeander. Op de andere oever ontdekt u het charmante oude tabaksdorp Poupehan. U steekt opnieuw de Semois over voor een laatste klim die u terugbrengt naar Corbion, vroeger bekend voor zijn tabaksteelt en -verwerking.

Afstand: 11 km.

Tijd: 4u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 356 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Rode ruit en rode driehoek.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Crêtes de Frahan.

Van Corbion gaat het naar de rotsformatie 'de preekstoel' en verder over de crëtes de Frahan naar het hoogste punt, het Château de Montragut. Van Frahan gaat het richting Poupehan langs de oevers van de Semois. Van de grot van Notre-Dame de l’Ourthe gaat het terug richting Corbion.

Corbion

Download PDF voor routebeschrijving.

Het pad naar Frahan kan glad zijn bij nat weer.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Tabaksmuseum Corbion.

De lekkere geur van tabak komt de bezoekers tegemoet in dit museum waar Gaëtane u uitnodigt om kennis te maken met de kunst van tabak maken en het werk van haar man Vincent. Als inleiding wordt een videomontage van een vijftiental minuten voorgesteld. Daarna kan men zelf op ontdekking in het museum waar borden uitleg verschaffen over de oorsprong van het aanplanten van tabak, de geschiedenis, de ambachtelijke verwerking per etappe

Tabaksmuseum.
www.tabac-semois.com.

POI 2 - Ruïnes van het kasteel van Montragut.

De ruïne van het kasteel van Montragut bevindt zich op de kammen van Frahan, in de gekende meander van de Semois. Opgravingen hebben de overblijfselen blootgelegd: drie ronde torens en een muur. Men vermoedt dat het kasteel nooit voltooid werd omdat de plaats waar de vierde toren en het ereplein moesten komen nooit geëffend werd. Misschien werd het oord verlaten omdat het, als een echt adelaarsnest, bijna onbereikbaar was.

Office du Tourisme de Bouillon.
www.bouilloninitiative.be.