Selecteer de taal

De Verborgen Vallei

  • Wandelroute van: Stami

Vallei van de Olefbach

Deze boswandeling, ver weg van de bewoonde wereld, brengt je naar de verborgen vallei van de Olefbach. Het memorial Rocherath is een herinnering aan het Ardennenoffensief in december 1944. Smokkelaars zal je niet meer tegenkomen in dit afgelegen gebied maar misschien wel wild.

Afstand: 7.5 km.

Tijd: 2u00.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: 126 meter.

Aard: Verhard en onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Vallei van de Olefbach.

De wandeling daalt door een gemengd bos over rustige boswegen tot in de vallei van de Olefbach aan de grens met Duitsland. De brug Johnny Nysten herinnert aan het lot van de soldaat die, vlak na de oorlog de Duitse bevolking hielp met smokkelwaren. Bij zijn aanhouding werd hij koelbloedig gefusilleerd. Daarna begin je terug te stijgen via onverharde wegen en enkele stukken asfalt naar het vertrekpunt. Het hele gebied is verkeersvrij, een auto zal je niet tegenkomen.

Memorial Rocherath

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Memorial Hasselpath.

In de wouden ten noorden van Rocherath vindt je een levende herinnering terug aan het Ardennenoffensief in december 1944. Door het aangelegde traject van 800 meter, 100 meter na het infobord links, krijg je aan de hand van 9 informatieborden een beeld van de schuilputten en gevechtskuilen waarin de soldaten zich verschansten met hun mitrailleurs en granaatwerpers. Verroeste stukken eetgerei en wapenonderdelen maken de herinnering volledig. Vooral het heropgebouwde veldhospitaal van de Amerikanen spreekt zeker tot de verbeelding.

Geen extra informatie.