Selecteer de taal

Aardbeienpad

Aardbeienpad

Deze wandeling situeert zich in en rond Meer, de noordwestelijke deelgemeente van Hoogstraten. Het Aardbeienpad voert je langs de tuinbouwbedrijven waar de aardbeien of ‘koninginnen van Hoogstraten’ het voor het zeggen hebben. Dit pad toont je de aardbeienteelt in al haar aspecten. Zoals je zal merken hebben de aardbeienvelden in open lucht grotendeels plaatsgemaakt voor grote serres en plastic tunnels.

Afstand: 8.8 km.

Tijd: 2u15.

Graad: Licht.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: Overwegend verhard.

Markering: Knooppunten.

Advertentie.

Nest.

Vernieuwde en nieuwe hoeves, maar vooral computergestuurde kassen, zijn de pijlers en tevens de getuigen van de welvaart van de ongeveer 3000 inwoners. Meer is één van de grootste aardbeiencentra in België. Door de toepassing van moderne proef-, verkoop- en teelttechnieken trachten Proefcentrum Hoogstraten en Coöperatie Hoogstraten (de vroegere ‘Veiling’) de toekomst van jonge tuinders en boeren veilig te stellen.

Aardbeienpad

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Verkorting tot 6.5 km mogelijk.

In de korte draai van de Bergenstraat is er een picknickplaats met een aardbeienautomaat.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Nest.

Aan knooppunt 38 vind je, boven op een paal, ‘Nest’. Dit bronzen kunstwerk van Raf Thys verwijst naar het ontstaan van het dorp Meer. Dit is het oude dorpscentrum van Meer en het is samen met de kerk en haar omgeving geklasseerd als dorpsgezicht en landschap. Aan de gedenksteen in de gevel van een tweewoonst zie je dat hier de gemeenteschool van 1851 tot 1952 was ondergebracht. Nabij de toren zie je het halfronde Gebodenhuisje of ‘Geboei’ waar na de zondagsmis officiële berichten werden afgekondigd, waarschijnlijk door de veldwachter.

Geen extra informatie.