Selecteer de taal

De vallei van het Merkske

  • Wandelroute van: TrailExplorer

Vallei van het Merkske

Tijdens deze mooie natuurwandeling hop je vier maal de grens met Nederland over. De route gaat van Wortel Kolonie, ooit een kolonie voor landlopers, naar de beekvallei van het Merkske langs de Halsche Beemden en de Castelreesche Heide.

Afstand: 12 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Rondwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Vlak.

Aard: 100% onverhard.

Markering: Knooppunten.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Wortel Kolonie en het Merkske.

Van het bezoekerscentrum De Klapekster wandel je door het bosrijke landschap van Wortel Kolonie, met statige bosdreven, open akkers, vennen, heide en graslanden. Al vrij snel kom je aan het mooie Bootjesven. Daarna wandel door bos naar een meer open landschap met vennen, heide en graslanden in de richting van de vallei van het Merkske. De Vallei van het Merkske is een prachtig aaneengesloten gebied langs het kleine riviertje 'het Merkske'. Je gaat er door natte beemden, die gevoed worden door grondwater en langs de beekbegeleidende bossen. De beekvallei kan er soms vrij drassig bij liggen maar enkele bruggetjes en knuppelpaden helpen je om het droog te houden. Aansluitend wandel je door de Halsche Beemden in de richting van de Castelreesche heide. Het laatste gedeelte van de route gaat weer door de bossen van Wortel Kolonie waarbij je de begraafplaats voor landlopers passeert.

Vallei van het Merkske

Download PDF voor te volgen knooppunten.

Watervaste wandelschoenen want sommige paden kunnen er drassig bij liggen.

Kaart & Poi's.

POI 1 - Begraafplaats landlopers.

Deze begraafplaats is een stille getuige van het landlopersverleden van Wortel-Kolonie. De landlopers kregen een nummer als ze in de Kolonie toekwamen. Op de witte kruisjes van de landlopersbegraafplaats hangen loden plaatjes met daarom vaak enkel een nummer, geen naam.

Geen extra informatie.