Selecteer de taal

Het Groene Woud 8 - Variant

Groene Woud

Deze en tevens laatste uit de reeks lijnwandelingen van Sint-Oedenrode naar Liempde gaat onder andere door de Scheeken in het Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Afstand: 14 km.

Tijd: 3u00.

Graad: Gemiddeld.

Type: Lijnwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Geen info.

Aard: 56% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

De Scheeken.

Na een kort bezoek aan het centrum van Sint-Oedenrode met diverse bezienswaardigheden gaat de tocht door een parkje met kasteel Henkenshage. Kasteel Henkenshage is een kasteelachtig gebouw in Sint-Oedenrode. Feitelijk is het gebouw dan ook geen echt kasteel, maar een landhuis. Na verlaten van Sint-Oedenrode gaat de tocht naar Boskant, dit deel van de tocht gaat hoofdzakelijk door een agrarisch populierenlandschap, een agrarisch gebied met veehouderijen en boomkwekerijen met langs de landweggetjes veel populieren wat typisch is voor deze omgeving. Van Boskant gaat de tocht via het natuurgebied de Scheeken richting Liempde. De Scheeken bestaat uit een prachtig kleinschalige coulisselandschap dat al dateert uit de 12de eeuw. Er is een grote afwisseling van bossen, bosjes, houtwallen, boomrijen, weitjes en akkertjes.

Groene Woud

Download PDF voor routebeschrijving.

Deze lijnwandeling is de korte variant van de 23 kilometer lange tocht Het Groene Woud-8 van Sint-Oedenrode naar Boxtel. Met Liempde als eindpunt is de tocht 14 kilometer, men mist dan vooral een gedeelte met het Duits Lijntje.

Kaart & Poi's.