Selecteer de taal

Het Groene Woud 5

Het Groene Woud

Lijnwandeling van Boxtel naar Vught door het bosgebied Sparrenrijk, landgoed de Venrode, langs het riviertje de Dommel en door het landgoed Zegenwerp. Men kan eventueel ook eindigen in Sint-Michielsgestel om met de bus verder naar het station in Vught te reizen, de lijnwandeling "Het Groene Woud-5-variant" is 14 kilometer.

Afstand: 20 km.

Tijd: 4u30.

Graad: Zwaar.

Type: Lijnwandeling.

Gps Track: Ja.

Routebeschrijving: Ja.

Rolwagen: Niet geschikt.

Hond: Aangelijnd toegelaten.

Totale stijging: Geen info.

Aard: 59% onverhard.

Markering: Zie PDF routebeschrijving.

Wandelschoenen aanbevolen.

Advertentie.

Landgoed de Venrode en Landgoed Zegenwerp.

Via wandelpark met het Leijsenven gaat de wandeltocht naar het natuurgebied en recreatiebos Sparrenrijk. Het Sparrenrijk is ontstaan toen de Halsche Heide werd ontgonnen. Na verlaten van het Sparrenrijk gaat de wandeltocht door het landgoed de Venrode, langs het riviertje de Dommel en landgoed Zegenwerp naar Sint-Michielsgestel. In het landgoed de Venrode komt men langs twee heel mooie, door uitstuiven ontstane vennen en een recent ontdekte grafheuvel. Het landgoed is gelegen op een stuifzandrug. Omstreeks 1900 werd in dit stuifzand beplant met grove den. Geleidelijk aan heeft zich hier berken- en eikenbos ontwikkeld. Zegenwerp is een oud adellijk landgoed. De huidige situatie is omstreeks 1850 ontstaan, toen het landgoed werd getransformeerd naar de Engelse landschapsstijl. In het landgoed passeert men Huize Zegenwerp, een eenvoudig landhuis uit het eind van de 18e eeuw. In Sint-Michielsgestel wordt het riviertje de Dommel weer gevolgd richting Halder. Halder is een buurtschap met aan overzijde van het riviertje de Dommel het kasteel Nieuw-Herlaar. Het huidige kasteel is eind 18de eeuw tegen de toren van het oorspronkelijke kasteel gebouwd. Via het Park Reeburg in de plaats Vught gaat de tocht naar het station, het eindpunt.

Balsvoort

Download PDF voor routebeschrijving.

Verkorting: Men kan eventueel ook eindigen in Sint-Michielsgestel om met de bus verder naar het station in Vught te reizen, de lijnwandeling "Het Groene Woud-5-Variant" is 14 kilometer.

Kaart & Poi's.